Сравнително топли почивни дни ни очакват след захлаждането на женския

...
Сравнително топли почивни дни ни очакват след захлаждането на женския
Коментари Харесай

До 18° в неделя, захлаждане през новата седмица


Сравнително топли почивни дни ни чакат след захлаждането на женския празник. Ново захлаждане обаче следва след уикенда - във вторник и сряда. Минималните температури на 8 март ще бъдат от 2 до 7 градуса,

в Добруджа до 0-1 градуса 

Студеният въздух, обхванал страната, последователно ще се затопля. Сутринта преваляванията в югозападните региони ще стопират. Облаците ще се раздират и следобяд ще има слънчеви часове. Над Рила и Пирин ще има раздрана облачност. Вятърът от североизток ще е слаб със скорост до 20 км/ч. Максималните температури ще се повишат до 7-12 градуса, в североизточните и югозападните региони - до 14 градуса. Това предвижда шефът на синоптичната компания TV-MET Петър Янков. Минималните температури в събота още веднъж няма да са високи - от 0 до 5 градуса, а в Добруджа и в Софийското поле до -1. Облаците обаче, както и в събота, ще стартират да се раздират денем и ще има слънчеви часове. Максималните стойности за събота ще са от 11 до 15 градуса, по Черноморието до 10-11 градуса. Над Рила и Пирин се чака раздрана облачност. В неделя не се чака основна смяна в минималните температури. Те ще са от 2 до 7 градуса, в Добруджа и в Софийското поле до 0-1 градуса. През деня ще бъде прохладно с нарастване на облаците от запад.

Късно следобяд и през нощта в западните райони ще превали дъжд

Максималните температури към този момент ще доближат 13-18 градуса, а по Черноморието - 11-12 градуса. В понеделник се чакат по-интензивни превалявания в южните и в източните региони. Във вторник и в сряда ще се намалят сензитивно температурите, в Дунавската низина и в Добруджа ще превали дъжд и сняг, а в южните региони дъжд. В Рила и Пирин ще вали пролетен сняг.

Идеален уикенд за ски

Идеални условия за зимни спортове ще има по високите елементи на планинските курорти. Неголемите, само че чести превалявания от сняг през последната седмица сигурно ще удължат удоволствието на феновете на ските, изключително на пистите, които имат добра основа, подсилена и с неестествен сняг. На Банско температурите на следващия ден и вдругиден ще са от -2 до 2 градуса. Южният вятър в неделя ще топи от снега над 2000 метра. Остава огромна и лавинната заплаха, предизвестява Петър Янков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР