Сравнително наскоро излезе Linux Mint 18.3 с кодово име Силвия,

...
Сравнително наскоро излезе Linux Mint 18.3 с кодово име Силвия,
Коментари Харесай

Какво ново ще ни предложи Linux Mint 19

Сравнително неотдавна излезе Linux Mint 18.3 с кодово име Силвия, само че основателите на една от най-популярните Linux дистрибуции към този момент работят върху новата версия на своята операционна система.
Вече е известно по кое време ще излезе Linux Mint 19 , какво можем да чакаме от новата дистрибуция и какво ново в общи линии ще има в тази версия. Linux Mint 19.х ще бъде с дълъг интервал на поддръжка (LTS), а това значи, че минорните версии и обновяванията за новата Оценка за съвместимост, ще излизат в продължение на идващите 5 години.
Датата на излизане на Linux Mint 19
Точната дата на излизане на Оценка за съвместимост Linux Mint 19 към този момент не е публично оповестена, само че елементарно може да бъде пресметната. Тя ще се базира на Ubuntu 18.04 и много тъкмо може да се реши, по кое време ще излезе Mint 19.

Ubuntu следва закрепено разписание за представянето на новите версии. Предишната Ubuntu излезе през октомври, а идната – 18.04, е оповестена за 26 април 2018 година. Досега Linux Mint постоянно е излизала няколко месеца след Ubuntu и се получава, че Mint 19 би трябвало да излезе през месец май или юни тази година.

Кодовото име на новата версия също е известно. Linux Mint 19 носи името Tara .
Какво ново ще ни предложи Linux Mint 19


Разработчиците плануват редица забавни нововъведения. Дистрибуцията ще стане още по-приятелски настроена към начинаещите, ще има повече помощна информация и подсказки. Ще има голям брой препоръки по отношение на настройките, за инсталирането на спомагателен кодек, в случай че се постанова и други сходни.
1Обновяванията на софтуера

Тъй като дистрибуцията се базира на новата версия на Ubuntu и ще получи съответното възобновяване на софтуера. Ще се употребява новата версия GTK 3.22 с усъвършенствана продуктивност и редица други усъвършенствания. Идва и нова версия на Gnome стека и на другите стратегии.
2Няма да има нови версии на KDE
През последните 10 години от съществуването на Linux Mint, KDE постоянно излизаше дружно с MATE и Cinnamon. Екипът на Linux Mint е решил да се откаже от последващи версии с тази среда. Това е неприятна вест за почитателите на KDE и Kubuntu, само че разработчиците са предпочели да съсредоточат силите си върху другите десктоп среди. Очаква се Linux Mint да стане още по-бърза и лека.
3Добавена е поддръжката на HIDPI
Дистрибуциите Linux Mint не изглаждат по този начин отчетливо, като да вземем за пример Windows 10 и MacOS на огромните екрани с висока резолюция. Но това скоро ще престане, тъй като в Ubuntu, а и надлежно в Linux Mint, ще бъде добавена поддръжката на HiDPI.
4Търсене
Досега знакът за търсене можехме да забележим единствено в Gnome и Ubuntu. Сега това ще се появи и в Linux Mint. Търсенето в работния плот ще се отнася за локалните файлове, последните приложения, речника и други.
5Обновяването на Linux Mint
Linux Mint Tera ще донесе редица усъвършенствания на механизма за възобновяване. Екипът се е съсредоточил на първо място върху попречване на инцидентното заличаване на пакет.
6Ускоряване зареждането на операционната система

Създателите на Linux Mint са основали специфичен скрипт за премерване скоростта на зареждане на операционната система. Измерванията демонстрират, че Cinnamon се зарежда по-бавно от Windows. Бавно се зареждат и приложенията. Именно върху това се работи тези дни и зареждането на десктоп средите ще бъде доста ускорено във финалната версия.
7Обновяване на файловия управител
Файловият управител Nemo ще получи доста нови благоприятни условия, в това число неизползването на GVFS, когато е допустимо. Програмата ще има и изцяло текстово асинхронно търсене. Ще има усъвършенствания във външния тип и интерфейса. Сега се работи и върху поддръжката на прелиминарен обзор на видеата.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР