Сръбският президент Александър Вучич заяви пред телевизия Пинк, че се

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви пред телевизия Пинк, че се
Коментари Харесай

Вучич каза кога звъни на Путин. Какво ще преговарят

Сръбският президент Александър Вучич съобщи пред телевизия " Пинк ", че се надява на 25 или 26 май да беседва с президента на Русия Владимир Путин по въпроса за покупката на газ, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" За нас са значими три неща - най-важни са размерите, под номер две - цената, номер три - надеждността на снабдяването, с което до момента ние нямахме проблем. Първите два аспекта са основни ", посочи Вучич, като изрази вяра, че " телефонният диалог с президента на Руската федерация ще се състои в сряда или четвъртък (25 или 26 май).

Той уточни, че се е договорил с унгарския министър председател Виктор Орбан за запазване на сръбски газ в маджарски складове. " Важното е, че министър председателят на Унгария ни позволи да складираме от 300 до 500 млн. куб. метра газ ", сподели Вучич.

Той напомни, че Сърбия стартира договаряния с " Газпром " по ново дълготрайно газово съглашение и означи, че сръбската стопанска система зависи на 100 % от газ от Русия и по тази причина Белград се надява на " добра цена " на идните договаряния. Действието на настоящото съглашение за доставка на съветски въглеводороди за Сърбия изтича на 31 май.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР