Сръбският президент Александър Вучич оцени като политически трик оставката на

...
Сръбският президент Александър Вучич оцени като политически трик оставката на
Коментари Харесай

Оставката на косовския премиер е политически трик, обяви Вучич

Сръбският президент Александър Вучич оцени като " политически трик " оставката на косовския министър председател Рамуш Харадинай, като задачата му е да получи още по-голяма известност, да смаже своите съперници и " да се показа като левент, който се бори за Косово ".
 Премиерът на Косово подаде оставка, свикан е в трибунала в Хага
Харадинай разгласи оставката си през вчерашния ден, откакто получи призовка да се яви в специфичния арбитражен съд в Хага. Харадинай, брат му Даут, който е народен представител в косовския парламент, водачът Хашим Тачи, авторитетният му чичо Азем Суля, парламентарният началник Кадри Весели, както и доста други членове на победилата на юнските избори от 2017 година коалиция, са ветерани от Армията за избавление на Косово /АОК/. Белград ги смята за военни нарушители и евентуални обвинени от Специалната интернационална прокуратура в Хага.

На конференция по повод оставката Вучич съобщи, че Сърбия би трябвало да реагира на оставката " умерено, премерено, трезво и без еуфория ", оповестява белградският вестник " Блиц ", представен от Българска телеграфна агенция. 

Разбирам упованията на народа от облекчаване на потребността за правдивост. Причина за наслада и еуфория няма, ще разгледаме всички обстоятелства и последствия, които идват след този акт, а изключително по какъв начин ще се отнасят албанците и интернационалната общественост към сръбския народ и Сърбия, разяснява Вучич.

Той предизвести, че ще се стигне до хомогенизация на албанците и ескалация на омразата към сръбския народ, защото те възприемат сърбите като единствените виновници за това, което се случва на Харадинай, а и на Косово.

Вучич изрази опасения, че животът на сърбите може да стане още по-тежък поради това, само че " те могат да разчитат на своята страна, на своята Сърбия ".

По думите му Сърбия се опасява, че това ще докара до бъдещо отсрочване на разговора, само че и до продължение на разпалване на концепциите за Велика Албания. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР