Сръбският парламент избра бившия кмет на Белград Синиша Мали за

...
Сръбският парламент избра бившия кмет на Белград Синиша Мали за
Коментари Харесай

Сръбският парламент избра кмета на Белград за министър на финансите

Сръбският парламент избра някогашния кмет на Белград Синиша Мали за министър на финансите, оповестява електронното издание на вестник " Блиц ", представено от Българска телеграфна агенция.

За Мали гласоподаваха 154 депутати, 30 бяха срещу, въздържали се нямаше. Мали ще наследи на поста Душан Вуйович, който наскоро подаде оставка " по персонални аргументи ".

Кандидатурата на Мали бе подкрепена от депутатите от ръководещата коалиция.

Представителите на опозицията не поддържаха предлагането на премиера Ана Бърнабич, акцентирайки аферите, които се приписват на Мали.

Мали е упрекван, че до момента в който е работел в частния бранш, е ръководел офшорни компании, които не са плащали налог на сръбската страна, за притежанието на 24 жилището в България, за доставката на новогодишна елха за 83 хиляди евро в Белград, както и докторат, за който част от експертната общественост считат, че е плагиатствал.

 Под управлението на Мали стартира и работата по плана <a href=
© Associated Press

Под управлението на Мали стартира и работата по плана " Белград на вода " със забележителна инвестиция от Обединените арабски емирства

Депутатът от Демократическата партия Александра Йерков съобщи преди гласуването, че демократите няма да поддържат избора на Мали заради това, че името му е обвързвано най-много с афери. По думите ѝ " този, който ще бъде министър на финансите, ще бъде персонален касиер на президента Александър Вучич ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Балкани (4770)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР