Сръбските власти превърнаха многофункционалната зала Армеец в Белград във временна

...
Сръбските власти превърнаха многофункционалната зала Армеец в Белград във временна
Коментари Харесай

Извънредно положение в Белград заради вируса

Сръбските управляващи трансфораха многофункционалната зала " Армеец " в Белград във краткотрайна болница за пациенти с ковид. Мярката има предпазен темперамент за да не се допусне претоварване на здравната система. В десетина общини и градове на нашата съседка е в действие изключително състояние поради растеж на инфектираните, заяви Българска национална телевизия.

Преустройството на белградската зала " Арена " във краткотрайна профилирана болница е стимулирано от обстоятелството, че 80% от всички инфектирани в Сърбия са в столицата.

В комплекса сръбската войска разположи 500 кревати, а по-рано градските служби направиха стерилизация.

Пациенти в положително общо положение, които би трябвало да продължат лекуването си, ще бъдат трансферирани в зала " Арена ". Така ще се освободят кревати за нощта.

Голям брой пациенти от цялата страна с влошено положение се транспортират в Белград. Говорим за към 100-200 пациенти за 24 часа, съобщи министърът на опазването на здравето Златибор Лончар.

В Белград е неразрешено събирането на повече от 100 души на закрито и 500 навън. Намалява се работното време на питейни заведения и заведения за хранене, маските са наложителни в градския превоз. Глобата е равностойността на 43 евро.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР