Сръбската звезда на световния тенис Новак Джокович продължава да пише

...
Сръбската звезда на световния тенис Новак Джокович продължава да пише
Коментари Харесай

Джокович стигна девети финал в Мелбърн

Сръбската звезда на международния тенис Новак Джокович продължава да написа историята в този спорт. Ноле победи със 7:6 (1), 6:4, 6:3 рекордьорът по победи в шампионати от Големия шлем Роджър Федерер и в неделя ще играе свое девети край на Откритото състезание на Австралия. Двубоят бе 50-и сред двете звезди, като след него съотношението към този момент е 27:23 за Джокович.
„ Първият сет можеше да се развие по различен метод, в случай че Федерер ме беше пробил още веднъж за 5:1 гейма. Той стартира доста добре, а аз бях доста нервозен първоначално. Респект към Федерер, че излезе на корта след травмата си. Личеше си, че има контузия и не е покрай най-хубавото си положение. Той заслужава почитание, че излезе на корта и се раздаде до последната точка “, разяснява Джокович в изявлението на корта.
„ В началото нямах най-хубавата настройка, повече гледах той какво прави и по какъв начин се движи, по тази причина и изоставах с 1:4 и 0:40. Но съумях да изляза от дупката в първия сет. Беше доста значимо да печеля първия сет, това ме освободи ментално и започнах да блъскам топката по-спокойно във втората и третата част “, сподели още сърбинът.
„ Прекалено доста мислех първоначално и това беше неточност. Понякога е по-добре да идващ автоматизирано инстинкта си. С изключение на първите няколко гейма, сервирах доста добре през днешния ден и това ме избави “, добави Ноле. На финала той ще играе с спечелилия от втория полуфинал, който ще се играе на следващия ден сред Доминик Тийм (Ав) и Александър Зверев (Гер). Ноле има в кариерата си 7 извоювани финала в Мелбърн.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР