Справянето с депресията не касае само психиката на човек. Важно

...
Справянето с депресията не касае само психиката на човек. Важно
Коментари Харесай

Кои храни и напитки засилват депресията

Справянето с депресията не касае единствено душeвността на човек. Важно е също да сте наясно по какъв начин другите хранителни субстанции въздействат на положението ви и кои от тях могат да имат негативен резултат. Ако ги ограничите или в някои случаи въобще премахнете от менюто си, вероятността да се почувствате по-добре е доста огромна.

Алкохол

За страдание доста хора се обръщат към алкохола, когато имат неприятен ден, само че той носи със себе си повече проблеми, в сравнение с решения. Опитайте се да го приемате рядко и в дребни количества или още по-добре – да го премахнете въобще. Алкохолът е потвърден депресант. Когато пиете прекалено много, е по-вероятно да вземете неприятни решения или да действате импулсивно, което ще способства за депресивното ви положение. Вместо да харчите непотребни средства, с цел да купувате алкохол, може да ги вложите в приготвянето на здравословно хранене. Ако ви е мъчно да се справите сами, потърсете поддръжката на околните ви или се консултирайте със експерт.

Сладкиши

Прекалената консумация на сладки храни може да има дълготрайни последствия за вашето здраве. И въпреки да не е реалистично да премахнете напълно захарта, би трябвало да обърнете огромно внимание на количеството от нея, което консумирате. Храни като сладкиши, бисквити и пайове са с високо наличие на захар и могат да трансформират настроението ви. Може краткотрайно да се почувствате по-добре, само че резултатът ще е временен. Намаляването на захарта ще ви помогне да поддържате равнищата на кръвната си захар по-балансирани, което ще се отрази и на настроението ви.

Бързи храни

Бургерите, пържените картофи, пиците, поничките, хотдозите и множеството неща, предлагани в заведенията за бързо хранене са цялостни със съставки, които би трябвало да се заобикалят, когато се борите с депресията. В тези типове храни има доста дребна хранителна стойност, по тази причина ще е най-добре, в случай че ги замените с пресни плодове и зеленчуци.

Храни и питиета, богати на кофеин

Понякога елиминирането на кофеина може да наподобява като невъзможна и нереална задача. Ето за какво умереността е от основно значение, изключително когато изпитвате сходни на меланхолия признаци. Кофеинът може да наруши съня ви и да ви накара да се почувствате тревожни, раздразнителни и изтощени. Освен това той трансформира настроението, мозъчната функционалност и държанието. Може да замените кофеиновите си питиета като кафе или енергийно пиво с по-здравословна алтернатива като зелен чай.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР