Способността за показване на съпричастност се счита за положително качество. Но

...
Способността за показване на съпричастност се счита за положително качество. Но
Коментари Харесай

Човек, който постоянно се оплаква отнема от жизнената ви енергия. Ето как да се предпазите от енергийните вампири

Способността за проявление на съпричастност се смята за позитивно качество. Но е значимо да я упражнявате вярно. Ако след диалог с различен човек се чувствате изтощени, тогава би трябвало да помислите дали да измененията държанието си.

В живота ни има доста проблеми. Нашите родственици и другари също ги имат и постоянно се постанова да слушаме недоволства за нещо или някого. От една страна, това е естествено, хората желаят по някакъв метод да облекчат напрежението, да приказват и ние си помогаме в това. От друга страна, непрекъснатото слушане на недоволствата на други хора лишава сила от нас.

ОТРИЦАТЕЛНО ВЛИЯНИЕ НА ЧОВЕКА

Някои хора приказват за своите проблеми, с цел да получат поддръжка и съвет. А други, с цел да трансферират негативността си на някой различен. Човек би трябвало да се научи да разграничава тези 2 неща

Може би хората от втората категория ще ви нарекат безсърдечен лакомец, когато откажете да слушате проблемите им. Може би те ще се опитат да ви вкарат виновност или нещо друго неприятно. Не е ужасно. Компенсацията ще бъде прилив на сила и възприятие за самочувствие след отвод от токсична връзка.

Защо не би трябвало да слушате недоволства

Защото този, който се оплаква, не прави нищо, с цел да промени живота си. Той е привикнал да бъде в ролята на афектирания. Такъв е неговият психотип, подобен е светогледа му.

Ще го слушаш и с какво ще му окажеш помощ? Нищо. Не му би трябвало помощ, би трябвало да приказва. Разговорът без цел няма смисъл.

Оплаквайки се, той подсъзнателно, а от време на време и умишлено се освобождава от виновността за неуспеха си. Специалист, който знае по какъв начин да повлияе на метода на мислене, би трябвало да работи с такива хора.

Най-голямото отрицателно влияние върху човек оказват личните му мисли за неприятното.

Никога няма да решите казуса с това да се оплаквате, тъй като това не взема решение нищо. Никога няма да утешите душата му със съчувствие, тъй като той няма потребност от това. Всичко, към което се стреми, е да откри освобождение от отговорност за ориста си.

 

Какво се случва с нас, когато непрекъснато слушаме недоволства

Ние даваме сила. Искаме да помогнем, само че решението на казуса не идва. Опитваме се още веднъж и още веднъж и вследствие на това се изтощаваме.

 

ПЪРВИ ПРИЗНАЦИ НА ИЗТОЩЕНИЕ

Емоционален дисбаланс
Трудности с решаването на вашите лични проблеми
Проблеми с концентрацията
Появата на отрицателни мисли

КАКВО МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ, с цел да си спестим всичко това

Установете и поддържайте отдалеченост.
Може би жалбоподателят първо ще бъде афектиран от равнодушие. Но в действителност, в случай че всеки спре да слуша безкрайните му диалози за безполезността на битието му, той най-сетне ще би трябвало да реши проблемите си, вместо просто да приказва за тях или да спре да се концентрира върху неприятното.

 

Изяснете на жалбоподателя, че няма кой с изключение на него самия да е отговорен за това, което му се случва
Нека кажем, че сте го изслушали. Ако е по този начин, тогава отделете време откровено да му кажете, че има местен проблем, от който се оплаква, и има по-глобален, който се състои в отрицателното му отношение към обстановката и към живота като цяло.

Не показвайте „ уязвимост “

Оплакването е манипулатор. Не му показвайте готовността си да следвате неговото управление. Така ще унищожите и двамата – себе си и него. Отрицателната интензивност на индивида, който ви се оплаква, в никакъв случай няма да спре. След като се изчерпи, той ще откри друга жертва.

 

Поставете граници

Помолете го да съблюдава вашето право на дискретност. Както и избор на тематики за диалог. Можете да кажете, че не желаете да говорите за „ нещастия и неприятности “ от самото начало. Тогава индивидът ще бъде заставен да се разсее от отрицателното.

Може би знаете други ефективни способи за връзка с отрицателни хора ? Пишете в мненията.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР