Спортното летоброене на новата зала Арена Бургас“ започна на вчерашната

...
Спортното летоброене на новата зала Арена Бургас“ започна на вчерашната
Коментари Харесай

Домакинска победа на „Черноморец“ в „Арена Бургас“

Спортното летоброене на новата зала „ Арена Бургас “ стартира на вчерашната дата 18 май. Първото събитие, провело се в нея, бе домакинският мач на „ Черноморец “ от полуфиналната серия в НБЛ против „ Рилски състезател “. Нашите завоюваха след доста мощна игра през второто полувреме, подкрепени от хилядната аудитория в залата. В събота те имат шанса да отстранят този мощен съперник и да се класират на край. Тази среща още веднъж ще е в „ Арена Бургас “.

Баскетболния дуел през вчерашния ден изгледаха президентът Румен Радев, кметът Димитър Николов, министрите на спорта и благоустрояването Весела Лечева и Иван Шишков, регионалният шеф проф. Мария Нейкова, общински съветници, спортисти и спортни деятели, както и над 4000 бургазлии на всякаква възраст.

На полувремето на вчерашната баскетболна среща бе отдадена заслужена респект на Бойчо Брънзов и други баскетболни митове на Бургас, създали по този начин, че за града и до през днешния ден да се приказва като за един от центровете за развиване на този спорт у нас.

Зала „ Арена Бургас “ има 5500 седящи места. При концерти тя може да побере 15 000 души. Освен всички лекоатлетически дисциплини, в нея ще могат да се практикуват xaндбaл, бacĸeтбoл, бoйни cпopтoвe, вoлeйбoл, художествена гимнастика и доста дp. Съоръжението включва 3 тpeниpoвъчни зaли и тpиeтaжeн пapĸинг c нaд 800 мecтa.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР