Спортният министър Весела Лечева прие девойките на България до 18

...
Спортният министър Весела Лечева прие девойките на България до 18
Коментари Харесай

Весела Лечева поздрави наши млади шампионки по тенис

Спортният министър Весела Лечева одобри девойките на България до 18 година, които победиха с купата на Европейското отборно състезание по тенис във Франция. Весела Лечева поздрави младите ни състезателки за извоюваната първа купа в тази възрастова група, която е и трета купа за страната ни в исторически проект от европейски отборни надпревари.

„ Поздравявам ви за огромния триумф, за вашите шест поредни победи, с цел да стигнете до купата. Поздравления за треньорите, ръководителите и най-много за състезателите. Знам какъв брой старания ви коства всеки ден, само че в случай че продължите в същото движение и със същия хъс, аз съм сигурна, че ще съумеете още повече. Пожелавам на всички да ви гледаме на огромните спортни сцени. Сигурна съм, че всеки един от вас мечтае да взе участие на US Open и Australian Open и ви го поисквам от сърце “, сподели министър Лечева при срещата си с девойките и треньорския екип.

Треньорът на националния тим за девойки до 18-годишна възраст Михаил Атанасов благодари на федерацията, че се прави всичко допустимо тимовете да могат да пътуват и да вземат участие в надпревари, за това, че има финансиране за федерацията. Той сподели, че на Европейското отборно състезание по тенис във Франция нашите девойки са били изправени пред мощни тимове като отборите на Швеция, Румъния, Словакия, само че са посочили, че могат да се оправят чудесно. „ Всички девойки дадоха доста от себе си и потвърдиха, че заслужават купата. Оттук нататък ще имат потребност от поддръжка за всяко едно начинание “, сподели треньорът.

В диалог за финансирането на нашите спортисти министър Лечева акцентира, че би трябвало да се усили бюджетът за спорт, тъй като българските спортисти са потвърдили, че го заслужават.

Спортният шеф на Българската федерация по тенис Даниел Ангелов показа, че задачата им е да вдигнат категорията си, тъй като това ще даде опция да се затвърдят постигнатите резултати.

На срещата при министър Лечева участваха също Мариана Ненова – член на Управителния съвет на БФТ, кондиционният треньор Милен Илиев и шефът на Националния тенис център Георги Донев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР