Спортният министър Радоситн Василев влезе в остър задочен спор с

...
Спортният министър Радоситн Василев влезе в остър задочен спор с
Коментари Харесай

Радостин Василев: Писъците на обгрижваните от статуквото ме радват

Спортният министър Радоситн Василев влезе в изострен неприсъствен спор с президента на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева. След срещата на Василев със спортните федерации той даде конференция.

" На нито една федерация няма да се пречи, в противен случай, чака се в този момент да получат най-голямото финансиране за всички времена. Надявам се единствено да са открити към нас.

„ Казах ѝ /б.р. на Илияна Раева/ че моите наблюдения демонстрират, че федерацията по художествена гимнастика се употребява с по-комфортни финанси. Тя сподели, че това е на фона на резултатите. Аз отвърнах, че е тъкмо по този начин и тя ми се обиди. Аз не мога да давам отговор за психическото положение на госпожа Раева. Може би би трябвало да потърси квалифицирана помощ. Аз мога да приказвам единствено с обстоятелства. Вчера ми /б.р сряда/ се обиди нейния брачен партньор, през днешния ден тя и влизаме в едно предаване. Това е истината и тя постоянно наскърбява хората. Г-жа Раева пристигна с концепцията да обиди госпожа Дашева, само че проф. Дашева не отвърна нищо. Ние с нея сме в разнообразни стадии от развиването в живота си. Тръгна си без да схвана за какво и написа умишлен, непочтен и лъжовен пост. Затова ви поканих, с цел да изоблича лъжата. Никога на съм нападал фамилията на госпожа Раева. Мен ме интересува федерацията по художествена гимнастика ", сподели спортният министър, представен от bTV.

„ Вчера /б.р. сряда/ разговарях с нея, откакто тя ме помоли да я потърся. Аз ѝ споделих, че не искам да повеждам сходен вид диалози. Ако тя е привикнала да беседва с министър Кралев и предходното управление по този метод, аз споделям единствено по формален ред. Тук става въпрос за правила. Затова не съм приел до момента нито един представител на федерации. Аз съм индивидът, който затваря кранчетата, които са текли дълги години към сервилните лакеи на мафията. Първите писъци ще дойдат от лакеите на мафията ", съобщи министър Василев.

" Започвам инспекция във всички органи, като съм я координирал с министър Рашков, с министър Василев и премиера Петков. Това ми е по съдружно съглашение. Някой може да си мисли, че може да ме вкара в неестествен скандал. Няма да търпя пошло държание. Нито съм нападал нейния брачен партньор, нито нея, нито нейния спорт. Аз се смятам за човек, който милее на спорта. Няма да разреша един ръководител на някой спорт да извива ръцете на министъра и да ми споделя, че има милион и половина лв., отделени в Национална спортна база при Пламен. Те даже си приказват на малко име. Явно Пламен Манолов, който е шеф на Национална спортна база, за госпожа Раева е Пламен. За мен те са господин Манолов и госпожа Раева. Всичко е черно на бяло. Правя всичко допустимо да съм правилен. Когато виждам писъците на обгрижваните на статуктвото, това ме прави щастлив ", сподели още министърът на младежта и спорта.

Илияна Раева реагира с коментар на думите на Василев на стената си във Facebook. Ето цялостния текст на ревюто й:

" Фалстарт...Атаката на новия министър на спорта се трансферира от Наско към мен.

Днес /б.р. вчера/ имаше публична среща на федерациите с новия министър на спорта Радостин Василев. Внимателно слушах конференцията му с медиите, на които показа новата стратегия за финансиране на спорта за високи достижения. Разбира се, впечатли ме обстоятелството, че първо това се прави с медиите, а не с федерациите, само че това не е съдбовно, единствено прецизира някои елементи и характерности.

Дойде ред и на федерациите. Даде се думата на присъстващите президенти. Генералните секретари, които са най-добре осведомени, не бяха позволени поради ограниченията за Ковид. Колеги се изказваха, даваха някои рекомендации и задаваха въпроси. Вдигнах ръка и аз. Препоръчах за идната стратегия да се употребяват и хора от федерациите, които действително вършат спорт и са съответни на еволюцията и непрекъснатите промени в спорта, които изискват промени и в методика, и във финансиране, и във всичко обвързвано с развиването на спорта. Впрочем, това предложи преди мен и сътрудника от батута Стоян Димитров.

След това разкрих страховете си, че няма отговор и информация за финансирането на нашите планове за Световна купа, която е при започване на април и Световното състезание, което е през септември, както и последната такса към ФИГ за организирането му, на която при закъснение текат лихви. Разкрих и опасенията си за наемите на подготвителната зала “Арена Армеец”, която употребяваме за тренировки, тъй като нямаме зала, в която да се побере целия народен тим. Тук е мястото да прибавя, че българският народен тим не разполага с подготвителна база, която да поеме напълно националните ни тимове.

Останах шокирана от отговора на новия министър, който стартира с изречението, че е доста сюрпризиран и знаел, че Художествената гимнастика е съществувала в зоната на комфорта. Беше казано, че аз съм била единствената, която си е разрешила да му звъни по телефона, само че тези недомислени фрази бяха нищо съпоставяне с това, което ме очакваше, а точно, по какъв начин моят брачен партньор Наско Сираков през вчерашния ден бил написал писмо до него…

Тук към този момент не устоях неуместното му изявление, станах и го репликирах, че се надявам в никакъв случай повече да не намесва брачна половинка ми, не на място и на публични срещи на федерациите. Освен това споделих да не внушава, че надали не БФХГ е била с някакви привилегии и, че очевидно не е осведомен с резултатите и работата на Художествената гимнастика през последните години.

Обидното отношение към БФХГ и фамилията ми, което е посветило живота си на спорта и е постигнало триумфи на международно равнище освен като спортисти, само че и като ръководители на спорта, беше потресаващо. Казах, че намесвайки името на брачна половинка ми, в тази публична среща с федерациите я трансформира в махленска седянка. Поисках да разясня нападките му: “ … че единствено аз съм си разрешила да му звънна по телефона…” ( и всичко това казано в отговор на моите въпроси за идната година) като споделих, че не съм звъннала на него, а на секретарката, на която описах проблема с документите за разширението на подготвителната ни зала, които документи след три години най-сетне са подготвени и министърът на спорта е този, който би трябвало да ги внесе в министерски съвет. Най-учтиво помолих секретарката да му каже това, както и в случай че реши да ми звънне, с цел да го срещна с проблема. Не съм му звъняла по телефона, а звъннах на секретарката му! След диалога ми със секретарката, в по-късните часове той ми звънна и аз го срещнах персонално с документите.

Седях и не имах вяра на очите и ушите си, какво виждам и какво чувам… Кому са нужни това отношение и тази експанзия?! И за какво е по този начин?? Така ли ще работим от първия ден?!

Г-н Министър, БФХГ в никакъв случай не се е употребила с комфорт, с цел да работи!

Нашата федерация е получавала това, което и се е полагало за постигнатите резултати и за цялостната активност и труд, които влага за развиването на този спорт. БФХГ не е създавала никакви проблеми на който и да било министър, по какъвто и да е мотив и за това сме получавали почтително отношение от всички министри на спорта до момента.

Не знаех, че даже на секретарката Ви при голяма потребност е проблем да се звъни! Напълно обикновено и редно е да търсиш връзка с отрасловия си министър при проблем.

Най-малко съм си представяла, че ще размахвате името на брачна половинка ми Наско на такава публична среща на федерациите, в наличието на всички президенти.

Това е възмутително! Спортът има потребност от министър, който да почита напъните и достиженията на българските спортисти и спортни федерации.

Като юрист, който жонглира съвършено с думите и подредбата на изречението, би трябвало да бъдете по-умерен и да знаете, че българският състезател, изключително оня, който е донесъл доста победи и мотиви за горделивост и популярност е СМЕЛ и не се опасява от войни, та бил той и на прага на 60- тата си годишнина.

Апелирам за повече почит към БФХГ, която тази година ще празнува 70- годишнина на своето велико битие.

Вярвам в бъдещо ползотворно съдействие!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР