Спортният министър Красен Кралев заяви, че държавата няма как да

...
Спортният министър Красен Кралев заяви, че държавата няма как да
Коментари Харесай

Кралев: Държавата няма как да помогне на "Дунав"

Спортният министър Красен Кралев съобщи, че страната няма по какъв начин да помогне на изпадналия от Ефбет лига и намиращ се в тежка финансова рецесия " Дунав ". Снощи стана ясно, че тимът е пред раздробяване, откакто членът на УС Мартин Цирков съобщи, че новият собственик Красен Кръстев е оповестил, че се отхвърля и ще подарява акциите. Новите шефове на клуба по този начин и не са се явили на среща с футболистите и оперативното управление. Председателят на Областния съвет на БФС в Русе Димитър Димитров пък съобщи, че " Дунав " е пред банкрут.

" Следя тематиката с " Дунав " и е неприятно това, което се случва. Отговорността за действието на даден клуб е на управлението му, както и на обществеността, на града. Русе заслужава да има мощен тим, какъвто е бил " Дунав " преди време. На този стадий страната няма метод да помогне, тъй като става дума за акционерни сдружения. Надявам се, че общината ще откри някакъв метод, ще търсим и ние вид да помогнем на детските школи, тъй като нямат средства да започват и упражняват. Обясниха ни, че са нужни към 50 000 лв. за първия полусезон, най-малко до Нова година ", съобщи през днешния ден Кралев в Русе.

В тази обстановка от фенклуба " Дунав вечно " и 14 други привърженици на отбора се сплотиха и излязоха с намерено писмо, в което оповестиха, че са подготвени да получат акциите на " Дунав ". Те сложиха изискване - да получат всичките 1000 акции на цена не повече от 0.10 лева за всяка. Те обаче желаеха да се срещнат с настоящото финансово състояние на клуба и действителните отговорности. " Целта на това обединяване и по този начин препоръчаната договорка, е в средносрочен и дълготраен проект да се откри транспарантен метод на ръководство на клуба, да се ангажира цялата русенска общност с неговата идея, както и не на последно място, да се запази присъединяване на клуба във футболните шампионати на България на равнище мъже и юноши, в това число през идния футболен сезон ", написаха почитателите.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР