Най-малко единадесет души бяха убити, а още двадесет и шестима

...
Най-малко единадесет души бяха убити, а още двадесет и шестима
Коментари Харесай

Най-малко единадесет души бяха убити при обстрел по бежански лагери в ДР Конго

Най-малко единадесет души бяха убити, а още двадесет и шестима - тежко ранени, при обстрел по четири бежански лагера в Демократична република Конго, съобщи ДПА.

Информацията за организацията е от шефа на лагерите Лушагала, Елохим, Рего и Сепак в региона на Мугунга, близо до източния град Гома, Мойз Нгаябарензи.  

Говорител на конгоанските въоръжени сили в провинция Северно Киву съобщи, че бойци от бунтовническата формация М23 са разкрили огън по хората в бежанските лагери, откакто армията е унищожила техен склад за оръжия и муниции през днешния ден сутринта. От М23 отхвърлят обвиняванията.

Нгаябарензи споделя още, че след стрелбата от страна на бунтовниците хора, населяващи лагерите, са се вдигнали на протест и са барикадирали улиците. Армията се е намесила, с цел да въдвори ред, само че в същото време са били убити дете и майка му.

ДПА, представена от Българска телеграфна агенция, напомни, че от декември насам сраженията сред бунтовниците от М23 и конгоанското държавно управление са принудили над 250 000 души да избягат от домовете си в търсене на избавление.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР