Спортният министър Красен Кралев коментира в „Спортна треска“ по БНТ

...
Спортният министър Красен Кралев коментира в „Спортна треска“ по БНТ
Коментари Харесай

Кралев се ядоса на въпрос за ЦСКА 1948- не му се занимавало непрекъснато с клуб от В група

Спортният министър Красен Кралев разяснява в „ Спортна тресчица “ по Българска национална телевизия изискванията за състезанието за базите на ЦСКА. Той се похвали, че всички в идния търг е законно, само че се ядоса на въпрос за ЦСКА 1948. И по-конкретно, дали изискванията за търга преднамерено са направени по този начин, че да отстраняват единия от двата претендента за базите.

„ Мисля, че към този момент напрежението би трябвало да падне, тъй като много дълго време се чакаше този конкурс. Сами разбирате, че имаше потребност от по-сериозна подготовка, до момента в който подготвим моментите. Ключовият миг е, че ние търсим сътрудник с доста сериозна икономическа история и с потвърден произод на парите. Това се вижда в самите условия за търга. Той е отворен и за двата типа юридически лица – и комерсиално сдружение и съдружие с нестопанска цел ", сподели Кралев.

" Изискванията за присъединяване е, когато е комерсиално дружство, да има 5 милиона капитал - оборот през 2014, 2015 и 2016 година 15 милиона лв. считаме, че е една задоволителна гаранция, че бъдещият наемател на тези обекти ще може да извърши ремотнти действия. Това са почти 5 милиона годишен оборот. Това е един най-малко, който би трябвало да се изисква предвид на горчивия опит, който имаме от предните години. ПФК ЦСКА АД бе наемател на оборудването и за жалост имаше доста неизчистени финансови въпроси. Ръководството тогава не съумя да се оправи с намирането на средства за реконструкцията на стадиона и с осъществяването на контракта, който имаха. Затова сме заложили такива правила - с цел да няма изненади в идващите години “, добави той.

„ Няма по какъв начин единствено един клуб да има право да взе участие в този конкурс. Очевидно има недоволни. Около 600 клуба не биха имали опция да вземат участие. Някои имат такава опция, и то не един. Не желая да разясня съответни юридически лица. Офертите ще ги отворим обществено. До 10 януари се надявам всичко да завърши “, добави минстърът на младежта и спорта.

За ЦСКА 1948 Кралев сподели:

„ Не разбирам за какво би трябвало да се занимаваме непрестанно с един клуб от „ В “ група. Центърът на събитието е стадионът, на който търсим първокласен и благонадежден сътрудник. Искаме да защитим държавния интерес. Основната ни цел е това оборудване да стане съвременно. “

Той за следващ път съобщи, че държавният интерес е над всичко в идния конкурт.

„ Очевидно освен ЦСКА-София може да дава отговор на тези критерии. Атаки постоянно може да има. Не виждам никакъв смисъл. Основната ни задача е да подсигуряваме държавния интерес. Много ясно е, че тези условия би трябвало да са съществени. Напатили сме си “, сподели още той.

За задълженията от 800 хиляди, които би трябвало да бъдат изплатени, Кралев показа:

„ Такива са изискванията. Ако някой не му харесва – да не взе участие. Основните правила, от които сме се водили, е да защитим държавния интерес. Дайте да забележим кой ще кандидатства и какви документи ще показа. Това са едни естествени условия и не виждам какво притеснително има. Както проследявам и в общественото пространство, няма съществени мнения и терзания, че тези условия са изненадващи или могат да притеснят някои. За мен тематиката е завършена. “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР