Спортният директор на ЦСКА-София Алън Пардю опроверга слуховете, че може

...
Спортният директор на ЦСКА-София Алън Пардю опроверга слуховете, че може
Коментари Харесай

Алън Пардю: Гриша Ганчев иска да строи стадион

Спортният шеф на " ЦСКА-София " Алън Пардю опроверга слуховете, че може да напусне клуба и да се върне на работа в Англия, където бе спряган за идващ управител на " Нюкасъл ". В искрено изявление пред английския таблоид " Сън ", 59-годишният някогашен управител на " Уест Хем ", " Саутхемптън ", " Чарлтън ", " Кристъл Палас " и други също по този начин не даде индикации, че предстоят разтърсвания в софийския клуб, включващи напускането на притежателите. Нещо повече - Пардю съобщи, че проектите на Гриша Ганчев са да построи нов стадион.

" Подписах контракт за няколко години, като се разбрахме, че мога да напусна, в случай че се появи някаква оферта. Но знаете ли какво? Наслаждавам се тук. Чувствам се освежен и презареден, хората са хубави и храната е добра. И също по този начин няма VAR. Харесвам това! ", сподели Пардю, който не загатна, че в действителност системата " Видео помощник рефер " би трябвало да бъде въведена и тук след към два месеца.

Той акцентира, че в сегашния си клуб за пръв път има опция да се бори за първото място и титли, откакто досега през кариерата му главната задача е била да избавя тимовете си от изпадане. " Наистина е хубаво за пръв път да не се бориш против всичко. Сега се боря в действителност за нещо. Имаме три точки да наваксваме на  " Лудогорец " - този сезон сме изгубили един мач, а те са изгубили два. Разбира се, бюджетите не са съизмерими с британските, няма осем спортни анализатори във всеки тим, паркингите на подготвителните терени не са цялостни с коли, от които очите ви се насълзяват. Но има порядъчен механически стандарт и съдии, които разрешават мачовете да текат и са има твърди единоборства. И няма VAR! ", акцентира Пардю.

В изявлението той фактически не загатва за проблеми в управлението. Дори уточни: " Собственикът желае да построи нов стадион. Мога да му дам съвет за това. Имам опит с " Кристал Палас " и проектите на Стив Париш (б.ред. - притежателят на лондонския клуб), по този начин че мога да предложа съвет. "

Алън Пардю показа и това, което го е смутило в българското състезание. " Има някои неща, от които бихте повдигнали веждите: притежателят на нашия съперник  " Лудогорец " (б.ред. - Кирил Домусчиев) също по този начин има телевизионните права за лигата. В Англия ще има въпроси по отношение на конфликта на ползи в този случай ", съобщи той.

Спортният шеф на " ЦСКА-София " описа и какво го е озадачило в клуба. " Още не съм видял стадиона с почитатели, само че те наподобяват много буйни. А аз знам нещо за това, откакто към бил в  " Нюкасъл " и " Уест Хем ". Към футболния клуб има клуб по битка и някои от тях се приготвят на нашия подготвителен терен. Част от тях наподобяват много страшни! Не бих се забъркал и с треньора Бруно Акрапович. На нашата подготвителна база има бунгала, в които играчите да могат да спят. Това значи, че даже когато имаме мач от 22:30 ч. в Лига Европа, както бе преди Коледа, те тренират в 9 часа сутринта преди дуела. Това няма по какъв начин да се случи в Англия - няма късмет. "

Пардю уточни и какво му харесва в тима, с изключение на опцията да се бори за купа. " Тренировъчният ни терен е на равнище Чемпиъншип (б.ред. - второто равнище на футбола в Англия). Дори можем там да посрещнем " Бърнли " или " Лийдс ". Основното е, че тук цената, която имат футболистите, е несравнима с Англия. За това, което им се заплаща, те в действителност работят добре. Играчите са комбинация от локални и южноамериканци, които не са достигнали до Висшата лига, както и други чужденци - това е вселенски микс ", сподели още той.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР