Спортният директор на Марсилия Андони Субисарета напусна поста си, изправен

...
Спортният директор на Марсилия Андони Субисарета напусна поста си, изправен
Коментари Харесай

Субисарета напусна Олимпик Марсилия

Спортният шеф на Марсилия Андони Субисарета напусна поста си, изправен пред нестабилно бъдеще макар един от най-хубавите сезони на клуба в последните години.

Според френското списание France Football, напускането на Субисарета слага под въпрос бъдещето на старши треньора Андре Вилаш-Боаш, защото двамата бяхме в близки взаимоотношения. Бившият вратар на Испания и състезателен шеф на Барселона Субисарета изпълняваше длъжността от 2016-а насам, като му оставаше още година до края на сегашния контракт, само че в изказване на клубния уебсайт стана ясно, че той напуща по взаимно единодушие.

Марсилия бе втори в класирането на Лига 1, когато акцията бе оповестена за публично завършила от френското държавно управление предишния месец заради пандемията от ковид, класирайки се за Шампионска лига за първи път от 2013-а насам. Субисарета отдаде респект на португалския ментор в своето прощално изказване. „ Благодаря на Андре Вилаш-Боаш за работата в този прелестен клуб и за това, че беше същински другар “.

Местното издание La Provence излезе с информация, че постът на Субисарета е почнал да се клати, когато някогашният изпълнителен шеф на Уест Хем Пол Олдридж бе назначен за специфичен консултант на Марсилия през януари. Вилаш-Боаш изрази изненадата си от назначението на Олдридж и поддържа Субисарета, добавяйки, че е пристигнал в клуба с помощта на него. „ Дойдох в клуба заради две аргументи – първата беше поради това какъв брой огромен клуб е Марсилия, а втората – поради Суби. Бъдещето ми зависи малко или доста от това “, показа някогашният треньор на Порто, Челси и Тотнъм през януари.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР