Спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков говори преди старта на

...
Спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков говори преди старта на
Коментари Харесай

Георги Караманджуков: Има голям интерес към наши футболисти

Спортният шеф на Лудогорец Георги Караманджуков приказва преди старта на зимната подготовка на " орлите ". Шефът на разградчани разкри, че има сериозен интерес към техни футболисти, а в това време вратарят Серджио Падт е удължил контракта си с две години.

" Пожелавам доста сполучлива 2023 година. Дано всички дружно изживеем доста вълнуващи мачове и победи на обичания тим. Изпращаме много добра година. Отборът продължава на три фронта. За първи път от близо 3 години излизаме от груповата фаза на Лига Европа и сме на 1/4-финал за Купата на България. 

Когато всичко е реалност, тогава разясняваме и споделяме нещата, които са се случили откъм изходящи и входящи прехвърляния. Благодаря на Дяков, че ще даде своя опит като част от треньорския щаб на Анте Шимунджа, тъй като той е част от ДНК-то на Лудогорец и съм сигурен, че може да помогне доста.



Преди 2 дни вратарят Серджио Падт удължи своя контракт с 2 години - до 2026 година Неговото предпочитание беше той да остане в Лудогорец. Споразумяхме се доста бързо с него. Вчера Лудогорец подписа контракт с Диниш Алмейда. Нашето предпочитание беше още преди година и половина да го притеглим. Тогава персоналните финансови условия, които Антверпен предложи на футболиста, бяха доста високи. Използвахме опцията, че той не играе постоянно и се договорихме с него. 



Преотстъпваме за една година на словенския Целие бранителя Жан Карничник с алтернатива за откупуване. Постигнали сме сделка за продажба на бранителя Сисиньо, който имаше желанието да се прибере при фамилията си. Остават му 4-5 месеца от контракта и все пак, сумата, която Лудогорец ще получи, задоволява ръководстовто. Когато всичко бъде официализирано, тогава ще я съобщим и нея. Ще намерим метод да засвидетелстваме нашето почитание.



Има огромен интерес към доста от нашите футболисти. До момента обаче няма нищо съответно. Това е резултат от положителните мачове, които Лудогорец изигра в Европа. 90% от новите футболисти демонстрираха, че имат качества и привикнаха бързо с задачите и напрежението в Лудогорец. Винаги се целим най-високо, тъй че няма по какъв начин да не съм удовлетворен от мачовете с Бетис и Рома. Това не са инцидентни тимове, с доста над нашите бюджети. 

Не успяхме да продължим в Лига Европа, само че се представихме добре на интернационалната сцена ", съобщи Караманджуков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР