Спортният директор на Локомотив (Пловдив) Георги Иванов говори ексклузивно пред

...
Спортният директор на Локомотив (Пловдив) Георги Иванов говори ексклузивно пред
Коментари Харесай

Гонзо: В българския футбол нищо, ама нищо вече не може да ме шокира!

Спортният шеф на Локомотив (Пловдив) Георги Иванов приказва извънредно пред БЛИЦ по отношение на горещите събития през последните дни - изненадващото овакантяване на Бруно Акрапович по посока ЦСКА. Това е първо негово изказване пред медиите по тематиката.

-Г-н Иванов, по какъв начин ще коментирате изнедващия ход на Акрапович?
- Вижте, Бруно към този момент е затворена страница в Локомотив (Пловдив). Той към този момент е треньор на ЦСКА. Какво да разясня...

-И въпреки всичко не може да нямате мнение...
-Имам, несъмнено. Значи, Акрапович ще остане в историята на клуба. Спечели две купи на България, една Суперкупа на България. Това са обстоятелства, които никой не може да оспори, а и няма право да оспори.

-Но напускането му май беше ненадейно за вас и сякаш остави мъка...
-Ще бъда прям с вас. Аз съм във футбола към този момент повече от 35 години - от дете, младеж, до мъжкия футбол, след това треньорство, управителен пост. Видял съм какво ли не. Виждал съм по какъв начин треньори с петгодишни контракти бързо си потеглят. Така че - мен нищо не ме учудва. В българския футбол, почтено казано, нищо, но нищо към този момент не може да ме шокира. Всеки си гледа своето. Ето - Акрапович желае да се развива, той е експерт, търси по-високо ходило. Но в действителност няма какво да разясня повече. Дали има мъка у мен, дали няма, какво значение има, откакто Бруно е новият треньор на ЦСКА. Аз си виждам своя клуб, виждам си родния клуб, където сега работя. Имаме си нов треньор и това е Александър Тунчев, а помощници ще му бъдат Георги Илиев и Йордан Юруков. В щаба остава и треньорът на вратарите Стоян Колев.

- Йордан Юруков звучи изненадващо?
- Ами дано и ние изненадаме малко футболната общност (смее се).

-Заговори се, че вие може да се върнете на треньорската пейка?
-Не, не. Защо да се връщам. Та Тунчев има опит, доби го като помощник-треньор на Бруно Акрапович.

-Тунчев краткотрайно ще води тима, по този начин ли?
-Ама за какво краткотрайно. Никой не е споделил, че краткотрайно. Напротив. Тунчев има капацитет, който би трябвало да развие.

- Сега се заприказва, че ЦСКА пробва да измъкне от Локото още един човек - бранителя Диниш Алмейда?
- То във вестниците и пресата всеки ден се пишат най-различни неща. Половината са правилни, половината не са правилни. Аз не знам такова нещо, а и Диниш има контракт с нас до края на сезона.

-Феновете на Локомотив (Пловдив) могат ли да бъдат спокойни...
-Трябва да бъдат спокойни и да имат вяра в тима. Локо е прекосявал през надалеч, надалеч по-големи препяствия. Преодолявал ги е сполучливо. Всичко ще е наред. Нека имат религия в Тунчев и помощниците му и ги поддържат. Светът на " Лаута " няма да свърши с напускането на Акрапович. Нека почитателите гледат по-оптимистично.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР