Спортният арбитражен съд (CAS) допусна рускинята Камила Валиева до участие

...
Спортният арбитражен съд (CAS) допусна рускинята Камила Валиева до участие
Коментари Харесай

Допуснаха Валиева до участие в индивидуалната надпревара на Олимпиадата

Спортният трибунал (CAS) позволи рускинята Камила Валиева до присъединяване в самостоятелната конкуренция по фигурно пързаляне на Олимпийските игри в Пекин.

На 11 февруари интернационалната организация за тестване (ITA) публично заяви, че Валиева е дала позитивна допинг-проба за неразрешеното вещество " триметазидин " на 25 декември предходната година по време на националния шампионат на Русия.

На база на позитивния тест тийнейджърката беше отстранена краткотрайно от надпревари още на 8 февруари от съветската антидопингова организация (РУСАДА), само че тя незабавно подава тъжба, поради което още на идващия ден глобата е снета.

Именно поради възобновяване на правата на фигуристката от Международния олимпийски комитет, Световната антидопингова организация (WADA) и Международния съюз по кънки (ISU) подадоха тъжба, която тричленен панел на CAS в Пекин прегледа през вчерашния ден след 6-часово онлайн-изслушване на засегнатите страни и през днешния ден я отхвърли.

Заради случая церемонията по награждаването на медалистите от отборното съревнование по фигурно пързаляне на Игрите в Пекин беше преместена за неопределен срок, защото Валиева беше с съществена заслуга за първото място на руснаците в приключилото на 7 февруари съревнование.

От МОК на този стадий само оповестиха, че към момента не е несъмнено по какъв начин ке бъдат разпределени олимпийските медали в дисциплината, като това решение ще бъде взето " по-късно ". Тимът на Съединени американски щати приключи втори, пред Япония, Канада и Китай.

Валиева, която е европейска шампионка и международна рекордьорка в късата стратегия и за общ брой точки, е безспорна любимка за златото в самостоятелното съревнование по фигурно пързаляне на Олимпиадата в китайската столица, което стартира на следващия ден.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР