Спортните канали на А1 обявиха закупуването на правата за следващите

...
Спортните канали на А1 обявиха закупуването на правата за следващите
Коментари Харесай

MAX Sport започва да излъчва Шампионата на Шестте нации

Спортните канали на А1 оповестиха закупуването на правата за идващите 3 години
С началото на 2022 година ще предложи ново спортно наличие на феновете, които ще имат опция да гледат нов спорт за програмата на спортните канали на А1 - ръгби. Шампионатът на Шестте народи годишно събира 6-те най-силни европейски национални тима по ръгби – Англия, Шотландия, Уелс, Ирландия, Франция и Италия. Стартът в програмата на MAX Sport 2 ще бъде даден на 5 февруари, когато стартира и тазгодишното издание на шампионата.

Шампионатът на Шестте народи е най-силният ръгби шампионат за национални отбори в Европа. Надпреварата е с богата история, като стартира провеждането си преди над 100 години с присъединяване на Англия, Шотландия, Уелс и Ирландия. Прераства в „ 5-те народи “ през 1910 година с включването на Франция, а в сегашния си формат е от 2000 година, когато се причисли и Италия. С най-вече трофеи са тимовете на Англия и Уелс – по 39, а настоящият първенец от 2021-ва е Уелс.

Турнирът се организира в границите на 5 кръга, като приключилият с максимален брой точки печели купата. Така нареченият „ Голям шлем “ се предлага на тим, в случай че успее да премине през всички кръгове на конкуренцията без нито една загуба.

През тази година „ Шестте народи “ ще играят от 5 февруари до 19 март. Турнирът стартира с два мача на 5 февруари. От 16:15 ч. по започва дуелът Ирландия – Уелс, а незабавно по-късно, от 18:45 ч. ще се излъчи запис от дуела сред Шотландия и Англия. На идващия ден, 6 февруари, от 18:00 ч. е Франция – Италия.

Следва вторият кръг, който е на 12-13 февруари, третият кръг е на 26-27 февруари, четвъртият е на 11-12 март и последният пети кръг е на 19 март. На честотите на ще се предават всички мачове от надпреварата, коментирани от изтъкнатия публицист и някогашен ръгбист Васил Върбанов.

В момента каналите MAX Sport оферират на феновете си стратегия с извънредно разнообразно наличие. Те могат да гледат американски футбол от NFL, в това число и идния на 14 февруари Супербоул, хокей на лед от NHL, баскетбол от Евролигата, волейбол – Шампионската лига при мъжете и дамите и Лигата на нациите, тенис с най-силните шампионати на сериите ATP. Феновете на бойните спортове имат опция да гледат галавечерите на UFC, а пък тези на моторните – надпреварите от NASCAR, WRC и MotoGP. За футболните ентусиасти пък спортните канали оферират мачове от трите европейски клубни шампионата – Шампионска лига във вторник, Лига Европа и Лига на конференциите, някои от топ шампионатите на Стария континент – испанската LaLiga, италианската Serie A и Coppa Italia, нидерландската Eredivise, Купата на Франция, Купата на Турция и континенталните клубни съревнования на Южна Америка - Copa Libertadores и Copa Sudamericana.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР