Спортен клуб по самбо и джудо Раковски Севлиево съществува от

...
Спортен клуб по самбо и джудо Раковски Севлиево съществува от
Коментари Харесай

Ивайло Досев пред ТОПСПОРТ: Пътят на големите шампиони понякога започва с 9 малки стъпки

Спортен клуб по самбо и джудо " Раковски Севлиево " съществува от началото на седемдесетте години, като е спомогнал за построяването на някои от най-големите ни и потвърдени първенци в бойните спортове.

Основател и първи треньор на клуба е заслужилият занаятчия на спорта Досьо Досев, а към този момент дълги години наред Ивайло Досев спомага за вярната реализация на планетарните и европейски първенци, започвайки през цялото време - гениите ни при децата.

Клубът закупи спомагателна известност и отвън спортните среди с един акт на състрадание, сбъднат от различен от експертите в тима - европейския вицешампион Евгени Генов.

 Няма мощ, която може да спре положителното!
Няма мощ, която може да спре положителното!

Шампион по самбо се грижи за сираци като за лични деца

Той приюти две братчета, оставени в локалния дом за деца лишени от родителска грижа. След закриването му наставникът защитил в съда правото да се грижи за децата като непосредствен на фамилията. Децата вървят на учебно заведение, а уроците приготвят след часовете дружно с новия си аставник. Децата не стопират да упражняват. И да следват фантазиите си.

 Снимка 332238
Източник:

Ето какво показа пред медията ни треньорът и началник на клуба Ивайло Досев:

Г-н Досев, веселя се, че имам опцията да беседвам със експерт от сходна големина. " Раковски Севлиево " е емблематичен клуб, а в последно време бе видян и от онази част от аудиторията, която не се интересува от спорт. Причината бе един неповторим жест, който треньорът Евгени Генов направи.
- Да. Наистина беше отлично да забележим нещо сходно. Във времена като днешните, такива решения не се взимат елементарно. Но откакто домът за деца бе закрит, действително видяно нямахме друга алтернатива. Всички сме хора и би трябвало да използваме всяка опция, с цел да демонстрираме своята човещина. Това даже не е първият сходен случай в клуба ни.

Всеки, който е дръзнал да преодолее 9-те стъпала, които водят към залата ни, е слязъл от тях като същински човек

Разкажете повече за това. И различен път се е случвало нещо сходно, вярно ли Ви разбирам?
- Да. Преди време имаше подобен случай с едно момиче, което взехме да тренира при нас. Отново от вкъщи за сирачета. Преди 4-5 години се случи това. Виждахме, че е надарена, само че и че няма по какъв начин да се оправи сама и взехме сходно на това решение, за което приказваме с Вас.

 Снимка 332239
Източник:

Какво се случи с нея? Къде е тя в този момент?
- Ще спестя част от детайлностите, защото не знам дали самите й осиновители желаят те да бъдат разкривани. Но тя бе осиновена от семейство, живеещо в Съединени американски щати. Взеха я в Щатите.

Продължи ли да се занимава със спорт? Постигна ли триумфи там?
- О, да. Два пъти стана щатска шампионка там, където живее. Личеше си още тогава, че разполага със съществени заложби и гений.

 Снимка 332237
Източник:

Това, което вършиме, а и продължавате да вършиме е неповторимо, единствено по себе си. Учите всички към вас освен на спорт, само че и на самия живот, в случай че мога да се изразя по този начин.
- Така би трябвало да бъде. Тук сме и спортисти и съотборници, само че и хора, които живеят и се трудят дружно. Малка общественост сме, не сме огромен район, само че пък сме доста продуктивни, що се касае до състезателите, които биват осъществени в клуба.

Само споменаването на имена, трансформирали се в същински величини в бойните спортове, като Марко Косев, Никола Дипчиков и Тихомир Благовестов е задоволително, с цел да стане ясно на аудиторията какви бойци са минали през " Раковски Севлиево ".
- Точно по този начин. Ние се гордеем с всеки наш играч. Но несъмнено те са измежду тези, с които сме най-горди. С Росен и Румен Димитрови и Благой Иванов също сме в доста положителни връзки. По време на престоя ни в Локомотив няма да бъде пресилено да се каже, че те безусловно растяха пред всички нас, в професионален проект. Пред очите ни. Разполагаме с в действителност неповторими имена в тези спортове.

 Снимка 332241
Източник:

Ако не се неистина, присъствахте и на последната галавечер, проведена от TWINS MMA - в зала " Универсиада ". Продължавате да подкрепяте своите съидейници и другари.
- Точно по този начин. Бяхме в залата. Разбира се, че се поддържаме. Това е нещо доста значимо за всички нас - да сме единни.

Какво следва за Вас и клуба през тази календарна година? Или най-малко първоначално й.
- В края на януари имаме държавен шампионат по джудо. На 27-и, в случай че не се неистина. Ще имаме участници в старшата възраст.

 Снимка 332242
Източник:

Разполагате с необятен набор от състезатели. Буквално във всички възрасти. Виждате ли още от сегашния миг гении, които биха се осъществили в бъдеще, сходно на тези, за които стана дума?
- Разбира се. Имаме представители във всички възрастови групи. Малък град сме, само че имаме сериозна, богата история. Клубът ни е на 45 години. И имам вяра, че ще продължаваме да оказваме помощ на българския спорт още дълги години. И да сме началото, старта на доста бъдещи сполучливи кариери. Тук обичаме да споделяме, че всеки, който е дръзнал да преодолее 9-те стъпала, които водят към залата ни, е слязъл от тях като същински човек.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР