Спортен фурор и изящни дантели впечатлиха публиката Талантливото струнно трио

...
Спортен фурор и изящни дантели впечатлиха публиката Талантливото струнно трио
Коментари Харесай

Sofia Fashion Week показа стил и изисканост в първата вечер на българските дизайнери

Спортен възторг и изящни дантели впечатлиха публиката

Талантливото струнно трио Хипнотик откри Седмицата на модата есен/зима 2017 в София с виртуозното си осъществяване Либертанго на Пиацола под аплодисментите на препълнената зала EFE на хотел Маринела.

Залата за събитието беше декорирана с 2 000 хиляди ръчно сгънати оригами, а натурален мъх и камък допълваха цялостната визия. Класическото оригами съставлява сгъната хартия във формата на птицата жерав-символ на мира.

Това е част от Японската просвета и съгласно легендата, в случай че направиш хиляда хартиени жерава това, за което копнее сърцето ти, ще стане действителност. Декораторът Милена Атанасова по необикновен метод съумя да пресъздаде една вълнуваща атмосфера на най-модното събитие за България.

Първата от трите вечери на SFW 2017 стартира с дълго чаканите ревюта на български дизайнери и марки, а началото на страхотното шоу дадоха прелестните модели на фешън група AGRESSIA, която към този момент над 25 години е водач в производството на мъжки дрехи. Новата им сбирка е наречена 12А и, и на сцената дефилираха актьорите от най-новия документален филм на режисьора Николай Василев, отдаден на проблемите в българското приблизително учебно заведение. Облеклата в нея са най-вече спортно-елегантни, всекидневни, подобаващи за младежката публика. Верни на стила си AGRESSIA демонстрираха доста стилни,аристократични и бизнес модели за мъже.

Дизайнерът Румяна Константинова, показа палта от висококачествени материи, от мохер, алпака и вълна – най-вече едноцветни, свободни и обемни, с огромни и красиви копчета. Пухените якета, остават настоящи и този сезон, само че с акцент от свежи, цветни принтове със междинна дължина. Кожените якета – безспорната и с нищо незаменима класика, бяха съчетани с панталони от фина вълна, което подсигурява безгрешна композиция от жанр и улеснение.

Атмосферата след тях бе наелектризирана от новата сбирка на постоянно експериментиращия дизайнер Атанас Парушев. Той показа модели за градския, самоуверен и друг мъж, който опитва във всекидневието си, само че и в специфичните случаи. Колекцията е направена от естествени материи и новаторски кройки, а дизайнерът самоуверено е опитал с цветовете, тъй като, както самичък споделя „ българският мъж не е отегчителен мъж “.

Страхотната Жана Жекова и нейната нова сбирка есен/зима внесе доста грациозност и чувство за вечерен изискан. Моделите на Визаж – Ирена Милянкова и Венета Харизанова показаха по превъзходен метод вечерните рокли – в композиция от дантела, шифон и коприна, запазената марка на Жана Жекова. Нежните рокли са направени от красиви тъкани, в някои от моделите дантелата изобретателно имитира татуировка върху тялото в класическите цветове, черно, сиво, синьо, екрю, подобаващи за всеки изтънчен случай.

Модна къща BANDEROL дефилира с сбирката си есен/зима, в която облеклата следват извивките на тялото във впечатляваща композиция от обемни поли от тюл и шифон. Моделите са извънредно женствени и показани във всички вариации на бялото, дантелата и 3D детайлите. Чувството, което оставят е за комфорт и оптимално улеснение, само че и огромна доза емфатичен аристократизъм.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР