Споровете са неизбежна част от една връзка, като не можете

...
Споровете са неизбежна част от една връзка, като не можете
Коментари Харесай

Как да се извините на половинката си след скандал

Споровете са неизбежна част от една връзка, като не можете да ги избегнете, колкото и да ви се желае от време на време. В началото на вашите взаимоотношения може да си замълчите за нещо, с което не сте съгласни с половинката си в името на това да не се стигне до скандал. Когато обаче към този момент се опознаете, ще разберете, че разправиите няма по какъв начин да не подминат и вас. Двама души имат разнообразни разбирания, хрумвания и цели и е обикновено да имат разминаване по някои въпроси. Скандалите са нещо обикновено, стига да не водят след себе си тежки думи, дейности или неоснователни обвинявания, за които може след това да съжалявате. Затова е хубаво да знаете по какъв начин да сложите завършек на един скандал и по какъв начин да се извините, в случай че вие сте били повода за това недоразумение. Предлагаме ви и някои препоръки:

Говорете си. Когато сте влезнали в някакъв спор, вие натяквате грешките на колегата си, а по-късно се пробвате да прикриете вашите. По-скоро бихте поели виновността, само че не да признаете грешката си, до момента в който казусът отшуми и в идващ мотив можете да употребявате тази завършена тематика, с цел да прехвърлите виновността още веднъж към него. Това обаче не е вярно и рано или късно единствено ще докара до провал на връзката ви по горчив метод. Можете да спасите себе си, колегата си и връзката си от това излишно нещо, като поговорите намерено, до момента в който най-после не сте в положение да кажете вълшебната дума „ Съжалявам ”. Когато го извършите, и двамата към този момент сте по-отворени към това да простите една неточност и да забравите за случилото се.

Просто бъдете откровени. Когато се карате, се предлага да бъдете откровени един с различен и да си казвате нещата такива, каквито са, вместо да се пробвате да измененията обстоятелствата към тематиката, за която говорите. В противоположен случай, може да наподобява, че криете нещо и това единствено да нарани повече индивида до вас – нещо, което надали желаете да се случи. В края на краищата той заслужава освен да знае истината, само че и вашите същински усеща към казуса. Все отново, за каквото и да се карате, и двамата желаете най-хубавото за връзката ви, въпреки и по-различен метод.

Изслушайте индивида до вас. Друг метод да покажете, че съжалявате за случилото се, е да слушате какво споделя сътрудникът ви. Не би трябвало просто да чувате думите му, само че също по този начин да осмислите това, което споделя. Слушайки, вие признавате страната на колегата и също по този начин ще създадете усещането, че цените неговото мнение и възнамерявате да разрешите казуса дружно.

Дайте вашето пояснение за казуса. Когато кажете, че съжалявате, вие освен би трябвало да изречете самата дума, само че и да изложите вашата страна на казуса и да бъдете откровени. Не е нужно да напомняте за остарели неточности, направени от колегата ви, а просто да споделите цялото ви мнение по въпроса и по какъв начин възнамерявате да разрешите казуса, с цел да не се стига до тази обстановка в бъдеще. Не бройте грешките на колегата ви, още повече, в случай че се е разкаял за тях, тъй като това единствено задълбочава раните, които сте си нанесли един на различен. Не забравяйте, че вие също не сте съвършени.

Дайте си взаимно малко пространство. Нормално е, след развълнуван спор и изявление на гледните точки, един от вас да желае да резервира безмълвие. В този миг оставете колегата си да прекара известно време самичък. Позволете му да охлади страстите си и да премисли нещата. И вие се нуждаете от същото нещо, защото през това време в сърцето ви играят доста страсти и би трябвало да изхвърлите и тези усеща. Пространството оказва помощ, тъй като ви разрешава да осъзнаете избрани елементи, оставайки сами със себе си Можете да вземете по-добри решения и да се справите със обстановката по явен и проведен метод. Партньорът ви също ще се усеща по този начин.

Направете подарък. Когато се извинявате, също е добра концепция да покажете, че съжалявате, като извършите подарък. Не се опитвайте обаче по този начин да „ купите “ прошката, по тази причина той не би трябвало да бъде безценен, а по-скоро да покаже отношението ви към колегата и възприятията ви. Може да  приготвите специфичен десерт за обичания си, да излезете на сантиментална вечеря или да извършите нещо, което не сте правили дружно от доста дълго време. Нека това е моментът двамата да се отпуснете и да се насладите още веднъж на компанията си след спор.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР