Химия и привличане са физически чувства, с които се сблъскваме

...
Химия и привличане са физически чувства, с които се сблъскваме
Коментари Харесай

5 фактора, които предизвикват химия между двама души

Химия и привличане са физически усеща, с които се сблъскваме в самото начало на влюбването и които нормално се появяват изцяло ненадейно. След несъмнено време, което прекарваме във връзка, те малко се променят- а точно минават в сантиментални усеща или тъй наречените сантиментална химия. Поинтересувахме се кои са факторите, които оказват най-голямо въздействие върху привличането, и по какъв начин е допустимо химията ни с някои хора да е толкоз мощна, а с други въобще да не я усещаме.

5 фактора, които провокират химия сред двама души

1. Взаимно обаяние

 химия 5 фактора, които провокират химия сред двама души фотография: pinterest

Когато си мислим за началото на влюбването, нормално си спомняме за моментите, в които сме избраникът, видян за първи път. И доста пъти тогава сме били по някакъв метод омагьосани, тъй като сме виждали нещо особено в него – нещо, което го е правело в нашите очи забавен и друг от другите.

Може би е било поради стила на обличане, може би поради метода, по който е разговарял с хората или е вървял по света, може би сме го чували да изрича забавни наблюдения…
За да прерасне тази химия в освен това, би трябвало да има влюбване, несъмнено, двустранно, което някои усещат още при първия образен контакт, а други – когато се включат в ненадейно занимателен и забавен диалог.

2. Сходство

 химия 5 фактора, които провокират химия сред двама души

Експертите в региона на логиката на психиката от дълго време са отбелязали, че тя въздейства и върху привличането и сходството в химията. Тук не става въпрос за физическата осанка (въпреки че съществуват и такива теории), нито за общите ползи (въпреки че те значат по-голям капацитет за връзка), а за сходни модели и усещания на връзките.
Често се случва мощната химия да се усеща от хора, които са израснали в сходна среда или са претърпели в живота си сходни прекарвания. Това е по този начин, тъй като душeвността ни е най-привлечена от това, което ни е познато- подобен сътрудник подсъзнателно ни дава чувство за сигурност и дом.

3. Лесна връзка

 химия 5 фактора, които провокират химия сред двама души

Да, когато с някого занапред се опознаваме и изпитваме мощни усеща на привличане, може да се случи диалогът да се получи малко несръчен. Има разлика обаче дали ни се завързва езикът, тъй като харесваме някого, или в случай че считаме, че въобще не го харесваме, не намираме общи тематики и отзиви.

Ако връзката по принцип върви безпрепятствено и много пъти се смеем или усмихваме, тогава възможностите тази химия да прерасне в освен това са големи. Обратното е правилно, в случай че от самото начало приказваме, питаме, какво да кажем и се опитваме да запълним неловкото мълчание-тогава има възможност скоро да не усетим повече привличане.

4. Миризма

Дали ще бъдем привлечени от избран човек, безспорно се въздейства от неговата миризма. И тук не става въпрос за това избраникът ви да се облече с обичания ви парфюм (макар че и това безспорно ще ви впечатли), а тази химия се въздейства основно от естествения му мирис.

Изследванията демонстрират, че без никакви добавки, тези, които са с нас, ще миришат най-добре, на които дават отговор съгласно имунната система -т.е. лицата, с които имаме опция за най-здраво поколение. Не би трябвало да забравяме, че въпреки всичко сме хора – без значение от цялата просвета и технологии инстинктивни същества и че любовта – колкото и да е красива и сантиментална – също зависи от нашите инстинкти.

5. Физическа прелест

 химия 5 фактора, които провокират химия сред двама души

Последният фактор най-вероятно ви е явен: става въпрос за физическата прелест. В никакъв случай не става дума за това, че единствено супермоделите могат да бъдат привлечени от тази линия: всеки си има своя човек наподобява, който провокира максимален интерес към него, а също така от време на време виждаме, че сме привлечени от някой, който наподобява напълно друго като нашите някогашни.

Хората също вършим разлика: някои имат физическо привличане положение, че даже могат да си помислят за връзка, която би надхвърлила другарството. От друга страна, доста хора имат химия от пръв взор не се нуждаят от нея и се усещат влюбени последователно, т.е. когато индивидът и характерът му се опознаят по-дълбоко. Няма нищо неприятно в нито един от двата разновидността, просто би трябвало да внимавате да сте колкото се може повече в контакт с тялото си и да е вашият вътрешен свят уравновесен -така ще имате доста повече шансове да усетите химията с същинските хора.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР