Спорове в парламента при обсъждането на оставката на Емил Христов

...
Спорове в парламента при обсъждането на оставката на Емил Христов
Коментари Харесай

Спорове в НС при обсъждането на оставката на Емил Христов

Спорове в Народното събрание при разискването на оставката на Емил Христов като заместник-председател на Народното събрание. От Българска социалистическа партия настояха за отстраняването му, откакто преди дни в постройката на Народното събрание не бяха позволени протестиращи хора с увреждания.

С детайлностите от Народното събрание - вижте директното включване на Надежда Василева

От ляво настояха Емил Христов предварително да бъде освободен като зам.- ръководител на Народно събрание, защото съгласно тях той редовно не извършва отговорностите си. Поводът стана казусът от 18 април. Тогава представители на протестиращите хора с увреждания повече от час трябваше да чакат пред Народното събрание, с цел да бъдат позволени вътре в постройката. Според левицата това е груба неточност на Емил Христов. Той обаче се извини и изясни, че не е схванал защо става дума, а решението не е негово, а на защитата на Народно събрание.

От ГЕРБ опазиха Емил Христов като зам.-председател и обявиха, че няма съображение да се желае неговата оставката му.

От Движение за права и свободи обясниха, че няма да вземат участие в гласуването, а съгласно Патриотите прекомерните претенции за оставки на членове на управлението на Народното събрание, дискредитират Народно събрание.


Споровете не престават и сега в пленарната зала. Математиката демонстрира, че Емил Христов има нужната поддръжка, с цел да продължи да бъде зам.-председател на Народно събрание. От ляво намекнаха, че могат да изискат оставката на обществения министър поради политиката към хората с увреждания
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР