Според учените древните ни предци са имали афинитет към плодовете

...
Според учените древните ни предци са имали афинитет към плодовете
Коментари Харесай

Обичаш плодове? Научи се как да ги хапваш

Според учените античните ни предшественици са имали афинитет към плодовете и те са участвали щедро в храната им. За да получим оптималната изгода от плодовете обаче, съществуват правила, които не всички хора знаят.

По принцип ние сме привикнали да хапваме плодовете за десерт, да пием плодови питиета и сокове след хранене. По този метод обаче не осъзнаваме, че си предизвикваме щета, а не изгода.

Плодове, поети незабавно след главното хранене, се смесват с него и стартират да ферментират. Затова диетолозите и експертите по хранене предлагат сред главното ядене и приема на плодове да има отмора най-малко от 2 часа.

От значение е обаче това какво се яли. Ако сте поели салата от пресни зеленчуци, можете да си подсладите с плод след два часа. Ако обаче сте се заситили с месо, пиле, яйца - тогава е целесъобразно да почивате 4 часа преди да приемете плодове.

 Микс от Плодове

Най-добре е да ядете плодове за закуска, преди обяд и сред храненията. Когато приемате плодове 30 минути преди хранене, те предизвикват от една страна загуба на тегло, а въпреки това, оптималното асимилиране на всички витамини.

Опитайте се да ядете плодове в естествената им форма. Разбира се, доста хора избират консерви или печени плодове, разнообразни конфитюри. Все отново не забравяйте, че всяка топлинна обработка унищожава доста от витамините.

1-2 пъти дневно, нормалната чаша чай или кафе, заменете с чаша свеж сок. Пийте постепенно, на дребни глътки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР