Според учени прекаленото общуване дразни, защото отнема време.Учените знаят какво

...
Според учени прекаленото общуване дразни, защото отнема време.Учените знаят какво
Коментари Харесай

Защо умните хора предпочитат самотата

Според учени прекомерното другарство нервира, тъй като лишава време.

Учените знаят какво прави хората щастливи. Знаят по какъв начин да се понижи тревогата и по какъв начин да ви се помогне да се отпуснете. Ограничавайте се в използването на обществените мрежи и това ще усъвършенства прочувствения ви комфорт, а единението с природата ще ви донесе наслада. Общуването с другари също доставя наслаждение. Но…приятелите ви ще ви накарат да се чувствате по-щастливи, единствено в случай че не сте прекомерно умни…

Това скандално заключение е оповестено в British Journal of Psychology. Норман Ли и Сатоши Канадзава изясняват за какво умните хора не получават кой знае какво наслаждение при другарство с приятелите си. Те базират мнението си на принцип от еволюционната логика на психиката, съгласно който интелектът се развива като средство за решение на неповторими задания. По-умните членове на групата са по-способни да вземат решение проблемите независимо и не се нуждаят от помощта на приятелите си.

Хората са били по-щастливи в компанията на други хора в процеса на своето интензивно развиване. Днес наклонността е – по-умните хора са по-щастливи, когато са сами. Ето за какво.

Учените са стигнали до този извод след разбор на отговорите на 15 197 интервюирани на възраст от 18 до 28 година Те отговаряли на разнообразни въпроси за здравето и настроението им. „ Данните сочат, че хората се усещат нещастни, когато са обкръжени от навалица. Но общуването с другари за не доста умните хора е прелестно наслаждение и ги прави щастливи ”.

Авторите на научната обява обосновават изводите, си опирайки се на догадка, която назовават „ саванската доктрина на щастието ”. Според нея удовлетворението от живота е учредено освен на това, което се случва в сегашното, само че и на това, по какъв начин нашите предшественици биха реагирали в сходна обстановка. Човешкият мозък е бил развъртян по доста посоки и приспособен към околната среда доста преди да се сътвори общество, основано върху селското стопанство.

Според създателите на обявата мозъкът не схваща доста добре и не реагира задоволително съответно на събитията в актуалното общество. Причината е, че през днешния ден виждаме към себе си, не саваната, а градската джунгла и в нея не е наложително животът ти да зависи от това дали общуваш непрестанно с „ племето ”. В този случай прекомерното и наситено другарство, назад от преди епохи, може да вкара личността в горест и тревога, тъй като ще й лишава време, което може да се употребява за нещо друго, обвързвано с кариерата или пък някакво занимание.

Два фактора са неповторими в актуалната ера:

компактност на населението;
какъв брой постоянно хората поддържат връзка с приятелите.

Човек с IQ, по-ниско от междинното, в днешния многомилионен град се усеща психически не доста добре, в сравнение с в случай че живееше отвън конгломерата. Би му помогнало да се усеща по-добре, в случай че се среща с другари. Тези пък, които имат IQ по-високо от междинното, имат противоположния проблем. Те се усещат по-добре тъкмо в града и в случай че освен това не се срещат доста постоянно с приятели…

Инфо: https://spisanie8.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР