Според социолога Андрей Райчев в момента служебните министри Кирил Петков

...
Според социолога Андрей Райчев в момента служебните министри Кирил Петков
Коментари Харесай

Райчев: От Василев и Петков зависи ще има ли ново могъщо синьо

Според социолога Андрей Райчев сега служебните министри Кирил Петков и Асен Василев би трябвало да изберат дали да създадат своя партия или да се присъденият към " естественото си място - Демократична България ".

" Тук имаме вълна, тук имаме събитие, тези двама водачи - Василев и Петков в този момент нищо не приказват, само че те явно ще създадат нещо след две седмици, когато се закрие Народното събрание ", разяснява Райчев в понеделник пред БНР.

Той акцентира голямата персонална известност на Кирил Петков – фейсбук групата в негова поддръжка към този момент наброява над 90 хиляди души.

От думите на Райчев се схваща, че той чака двамата министри да заявят желанията си след края на настоящето служебно държавно управление. Към момента обаче не се знае дали Петков и Василев няма да останат и в идващия длъжностен кабинет, който президентът би трябвало да назначи при разпускането на Народното събрание.

Засега Петков и Василев са декларирали желанието си да останат в политиката и не отхвърлят разновидността да създадат това посредством учредяването на нова партия. Подчертават обаче, че това няма да стане до момента в който са служебни министри. Неофициално се приказва, че, само че ще разгласят плана си след президентските избори тази есен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР