Според Сорос светът е застрашен от Трета световна война. Въпреки

...
Според Сорос светът е застрашен от Трета световна война. Въпреки
Коментари Харесай

Сорос се опасява от Трета световна война. Кисинджър съветва Украйна да сключи мир с Русия.


Според Сорос светът е заплашен от Трета международна война. Въпреки това той хвали поддръжката на Запада за Украйна. А Кисинджър упорства Украйна да подписа мир с Русия, даже и да би трябвало да направи териториални отстъпки.

Хенри Кисинджър приказва пред форума в Давос

на тазгодишния Световен стопански конгрес в Давос. Сценариите за вероятен излаз от спора изправиха дипломата Хенри Кисинджър против милиардера Джордж Сорос.

Кисинджър: Украйна би трябвало да одобри даже териториални отстъпки

По време на изявлението си в Давос някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър, който през днешния ден навършва 99 години, съобщи, че Украйна би трябвало да подпише кротичък контракт с Русия, даже това да значи териториални отстъпки. Според Кисинджър идеалният сюжет е " връщането към status quo ante " - т.е. към обстановката преди нашествието на 24 февруари. През 2014 година Русия анексира Крим, а два сепаратистки региона - така наречен Луганска национална република и Донецка национална република - оповестиха самостоятелност. Според Кисинджър договарянията би трябвало да стартират през идващите два месеца, преди спорът " да сътвори разтърсвания и напрежение, които няма да бъдат елементарно преодолени ". Дипломатът посъветва европейските водачи да не не помнят ролята на Русия за стабилността в Европа и предизвести, че ескалирането на спора може да докара до в допълнение доближаване сред Китай и Русия.

Кисинджър добави, че се надява, че " украинците ще прибавят към героизма, който са показали, и мъдрост ".

Зеленски: Календарът на Кисинджър е от 1938 година

Отговорът на Украйна не закъсня. Володимир Зеленски съобщи, че " календарът на Кисинджър е от 1938 година, а не от 2022 ". Според украинския президент, Кисиндъжр си мисли, че приказва " в Мюнхен, а не в Давос ". Препратката на Зеленски е към конференцията в Мюнхен от 1938 година, в границите на която Англия, Франция и Италия се съгласяват територии от Чехословакия да бъдат преотстъпени на нацистка Германия, с цел да бъде спрян Хитлер.

Ноам Чомски

В изявление на английския публицист Оуън Джоунс, извършено по-рано този месец, и лингвистът и мъдрец Ноам Чомски заема сходна позиция. Интелектуалецът подлага на критика Запада и твърди, че допустимо най-бързо би трябвало да бъде подписано спокойно съглашение, тъй като всяка война може да приключи или с подписването на такова, или с заличаване на една от страните - в тази ситуация Украйна.

Сорос: Най-добрият метод да спасим нашата цивилизация е да победим Путин

Съвсем друго мнение изрече Джордж Сорос, който също приказва в Давос. Той предизвести, че " нашествието може да постави началото на Трета международна война, която нашата цивилизация може и да не преживее ", само че все пак похвали поддръжката на западните страни за Украйна. " Трябва да активизираме нашите запаси и да приключим тази война ", сподели Сорос. " Най-добрият и евентуално допустимо най-скоро ", добави той.

Джордж Сорос

Сорос регистрира, че Европа е мощно подвластна от съветските горива, само че въпреки всичко акцентира, че позицията на Путин не е толкоз " мощна, колкото той претендира ". Сорос съобщи, че предходната година Путин е задържал огромни количества газ, с цел да сътвори дефицит и да вдигне цената в Европа. Така Русия е спечелила " доста пари ". Но хранилищата ще са цялостни през юли и Русия няма къде да продаде суровината, с изключение на в Европа. Путин е " в мъчно състояние. Той би трябвало да направи нещо с този газ ", сподели Сорос. " Европа е в доста по-силна позиция, в сравнение с самата тя осъзнава. "

***
Вижте и това видео от нашия списък:
Ярославна, на 83, от Киев: " Защо би трябвало да преминавам и през това? "
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР