Според съобщения, разпространени в интернет, се твърди, че Мингсин Сю,

...
Според съобщения, разпространени в интернет, се твърди, че Мингсин Сю,
Коментари Харесай

Поредната крипто борса стана обект на разследване на регулаторите в САЩ

Според известия, публикувани в интернет, се твърди, че Мингсин Сю, създателя на OKX, е обект на следствие в Съединени американски щати.

Сю бързо опроверга тези изказвания, като изрази отчаяние от продължаващото разпространяване на боязън, неустановеност и подозрение (FUD) в обществените медии.

В китайската крипто общественост породиха спекулации, когато консуматор на име Алвин отговори на запитванията за хипотетичния арест на Сю в Съединени американски щати. Алвин неотложно отхвърли слуховете, като загатна, че те може да са тактичност за манипулиране на цената на родния токен на OKX, OKB.

“Днес неведнъж ме питаха за слуховете, че Сю е бил задържан от американците. Смятам, че това евентуално е единствено слух.Те целят да манипулират цените на OKB ”, гласи преведената версия на изказването на Алвин.

Цената на OKB претърпя обилни съмнения през миналата седмица, като спадна до $54, преди да се възвърне до сегашната си стойност от $57.

Гала Уен, началник на партньорствaта на OKX, повтори настроенията на Алвин, като дефинира изказванията като погрешни. Уен акцентира дейното присъединяване на Сю в интервенциите на компанията в Съединени американски щати, като опроверга всевъзможни изказвания за неговото замесване в правни проблеми.

“Това е изцяло измислено. Арестите в Съединените щати са обществена информация, налична на държавните уеб страници. Офисът ни в Съединени американски щати работи интензивно, а шефът ни персонално следи бизнес въпросите… ”, съобщи Уен.

Това не е първият конфликт на Сю с несъгласия. През 2020 година той се сблъска с инспекции в Китай, които съответстваха с краткотрайното прекъсване на тегленето на криптовалути от OKX, което провокира опасения на пазара.

Интересно е, че актуалните клюки изплуват на фона на засиления регулаторен надзор, пред който е изправена OKX в голям брой юрисдикции. Миналия месец южнокорейските управляващи започнаха наказателно следствие на дейностите на борсата в страната, като се твърди, че са осъществявани неразкрити интервенции и са употребявани локални инфлуенсъри за промоционални действия. Освен това OKX приключи активността си в Индия заради неподходящите регулаторни условия в страната.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР