Според различни проучвания поне 80 на сто от хората, които

...
Според различни проучвания поне 80 на сто от хората, които
Коментари Харесай

Чай от салвия гони безсъние и депресия

Според разнообразни изследвания най-малко 80 на 100 от хората, които страдат от депресивни положения, имат и бодърствуване. Някои източници настояват, че ранното пробуждане заран също може да се одобри за признак на депресията.

Специалистът лекар Майкъл Перлис счита, че деянията на бодърствуване се появяват към пет седмици преди депресивното положение.

Билковите чайове и отвари могат да повлияят на сходни положения – за дългогодишен и ефикасен надзор на депресията се употребяват сибирски женшен, джинджифил, жълт кантарион, салвия и други Ето и няколко предписания, с които можете да решите казуса си:

Заради своите мощни антидепресивни свойства, джинджифилът е измежду най-популярните билки за лекуване на депресията. Направете си чай благодарение на 2 с.л. нарязана фалшификация, които би трябвало да сложите в 2 литра вряща вода.

 Чай от салвия гони бодърствуване и меланхолия

След това оставете сместа да поври към пет минути и отдръпвате от котлона. Прецедете отварата и съхранявайте в термос – пийте по време на целия ден.

Друга ефикасна рецепта още веднъж с джинджифил съдържа 2 с.л. от ароматната фалшификация. Сложете ги в два литра вода и оставете сместа да престои една нощ.

Сутринта сложете водата с джинджифил на котлона и откакто заври, намалете и отчетете 15 минути. След това оставете чаят да се охлади, прибавете си мед и лимонен сок на усет.

Жълтият кантарион също е билка с антидепресивни свойства, която може да се приема дълго време. Направете си запарка с 3 с.л. билка, които изсипвате в литър вода. Оставете сместа да поври на слаб огън за пет минути и след това прецедете – разделете сместа на четири елементи и изпийте за ден.

 Чай от салвия гони бодърствуване и меланхолия

Безсънието и стресът, който сте натрупали, можете да облекчите и благодарение на лавандулово масло. Ароматерапията с това масло ще ви помогне да се отървете и от прочувственото разстройство.

Друга извънредно известна билка, която можете да употребявате, е салвията – ароматният чай от растението ще помогне да се отървете от проблемите с безсънието и депресивните положения.

Освен това ще отстрани непрекъснатото възприятие на отмалялост, главоболието, ще усъвършенства паметта и ще укрепи имунната ви система. Чай от салвия можете да си приготвяте всеки ден и да го консумирате, като профилактика. Salvia Officinalis не се предлага на бременни и кърмещи дами.

Пригответе си билковата запарка благодарение на 1 с.л. сухи листа от билката. Залейте ги със 150 мл гореща вода. След това оставете сместа да се накисне за четвърт час.

Можете да си извършите и запарка от салвия и дъбова кора – по 1 ч.л. Залейте ги с 50 мл гореща вода, която авансово е преварена. След два часа прецеждате сместа и пийте три пъти на ден преди храна. Тази отвара работи доста добре при болести на нервната система.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР