Според проучванията хората, които ядат ядки, живеят по-дълго от тези,

...
Според проучванията хората, които ядат ядки, живеят по-дълго от тези,
Коментари Харесай

Колко и какви ядки на ден можем да ядем, без да напълнеем

Според изследванията хората, които ядат ядки, живеят по-дълго от тези, които не ги употребяват. Тази храна е забавна с това, че може да се употребява както в сурово, по този начин и в обработено положение, най-често печени.

Ползи от ядките

Ядките съдържат протеини, фибри, мазнини, витамини и минерали. Те усъвършенстват обмяната на веществата и съдържат мазнини, намаляващи холестерола. Някои от тях съдържат в действителност огромно количество от тези ненаситени мазнини.

Добре е да се употребяват към 30 грама ядки всекидневно, като типът им зависи от заложените цели. Ако задачата е загуба на тегло, тогава информацията за опциите на ядките да подкрепят отслабването е подобаваща.

Ядките съдържат доста мазнини, само че става въпрос за здравословни мазнини- моно и полиненаситени. Освен това наличието на протеини и фибри е доста и по този начин човек се усеща заситен. Намалява се рискът от преяждане.

Използването на ядки за хранене е потребно и за околната среда, тъй като потреблението на вода за покълването им е по-малко от това, което е нужно за развъждането на добитък за храна.

Според броя калории, които съдържат, ядките са подобаващи или нездравословни за отслабването.

Кои ядки са подобаващи за ястие, без да се напълнява от тях

 Ядки калории

Кашу

В сурово положение кашуто е най-полезно за намаляване. В 100 грама има единствено 553 калории. Съдържат обаче доста потребни субстанции. Те са отлични средство и за битка с депресията.

Бадеми

Бадемите са най-ниско калоричните измежду ядките, само че съдържат мазнини, минерали и диетични фибри. Те намаляват неприятния холестерол и са подобаващи за хора с високо кръвно налягане.

Орехи

В 100 грама орехи има 650 калории и 7 грама диетични фибри. Доставят нужни на тялото минерали и са потребни за цялостното здраве на организма. Една от най-хубавите храни за мозъка са. 4 ореха дневно са ви изцяло задоволителни, в случай че желаете да останете слаби.

Неподходящи ядки за намаляване

 Ядки макадамия

Вредни за хората, които желаят да отслабнат, са основно макадамията и орехите пекан.

Макадамията е най-калоричната ядка с 700 калории, следвана незабавно от орехите пекан с съвсем толкоз калории.

Всъщност не е изцяло неразрешена потреблението на ядки, стига тъкмо да се реши количеството им, когато главната цел е намаляване.

Вижте още:

- Кои ядки би трябвало да ядат мъжете;

- Най-полезните ядки за дамите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР