Според проучването наистина нагласите на австрийските фирми са по-оптимистични в

...
Според проучването наистина нагласите на австрийските фирми са по-оптимистични в
Коментари Харесай

Австрийски дипломат: Бойкотите не водят до споразумения, те причи...

" Според изследването в действителност настройките на австрийските компании са по-оптимистични спрямо предходната година, само че несъмнено не прекомерно оптимистични. Когато става въпрос за нови вложения, ние имаме запитвания всеки ден, само че въпреки всичко би трябвало да се види кои в реалност се реализират. Това, върху което желая да акцентира е, че най-голяма част от осъществените вложения през 2023 са постъпили от към този момент настоящи вложители. Трябва да ценим австрийските и другите задгранични компании, които са към този момент в България, да даваме най-хубавото от себе си, с цел да желаят те да уголемяват вложенията, тъй като главният дял на задграничните вложения в България идват от към този момент работещи тук компании, от реинвестиране на облаги ", сподели още той в ефира на Euronews Bulgaria. 

" Имаме сигнали от разнообразни компании, да вземем за пример компания от автомобилния бранш е изцяло допустимо за стартира да действа покрай Русе още тази година. Има и други дребни вложители. България би трябвало да има поради интернационалната конкуренция за привличане на вложители ", уточни той. 

 

" Шенген е политически спор и би трябвало да бъде позволен на политическо равнище. Австрийската комерсиална камара, формалното посланичество на австрийския бизнес в Австрия, с почти 600 хиляди членове и е на мнение, че тази стъпка - Шенген по въздух е първа значима крачка, само че трябват по-нататъшни диалози и би било от изгода за цялостното присъединение на България всички условия да бъдат изпълнени. Ако всички критерии са изпълнени - това е нещо, на което желая да акцентира - австрийското държавно управление споделя, че отводът за приемане на България като пълновръстен член на Шенген не е акт против българския народ. Това е сигнал, че самата шенгенска система не работи както би трябвало.

 

Ако погледнете единствено молбите за придобиване на статут, от идващи в Австрия - единствено през 2022 имахме 110 000 молби за придобиване на поданство, без да включваме украинските жители, а от януари до ноември 2023 имаме 65 000 такива молби, което за страна като Австрия, заобиколена от страни-членки на Шенген, теоретично не би трябвало да е допустимо. И по този начин имаме разнообразни равнища и както австрийската икономическа камара сподели: Да, значимо е, само че когато бъдат изпълнени условията ", сподели той по повод Шенген.

Относно апела на една от най-големите български бизнес-организации у нас, която прикани българите да бойкотират австрийските артикули и услуги, с цел да окажат напън на австрийското държавно управление да каже “ДА ” на пълноправното участие в Шенген, той разяснява:

 

" Бойкотите в никакъв случай не водят до съглашения, те само предизвикват вреди и на двете страни. Австрийските компании, които имат бизнес тук са също и български компании. Те наемат хора, заплащат заплати и налози, основават добавена стойност, тъй че протестът на австрийски вложители е в същото време протест на български компании ".

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР