Според проучване на Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти

...
Според проучване на Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти
Коментари Харесай

Чужденците се връщат на един от най-големите имотни пазари

Според изследване на Националната асоциация на брокерите на недвижими парцели (NAR) в интервала април 2021 година и март 2022 година чужденци са закупили жилища в Съединени американски щати на стойност 59 милиарда USD, което е нарастване от 8,5% по отношение на година по-рано.

Ръстът на продажбите на жилища на чужденци се дължи главно на нарастването на покупните цени. Средната стойност на жилищата, закупени от задгранични купувачи през обсъждания интервал, е рекордната 366 100 USD. Това е даже по-високо от междинното за страната – 355 700 USD.

Броят на къщите и жилищата, закупени от чужденци през 12-те месеца до март 2022 година (98 600) обаче е намалял със 7,9% на годишна база и е най-ниският, откогато NAR наблюдава тези транзакции през 2009 година „ Ограниченията за пътешестване бяха значим фактор. Купувачите желаят да видят парцела. Всяко ограничаване за пътешестване или даже условие за тест за ковид, което беше отстранено едвам това лято, е стеснение или сигнал да „ стоите настрани “, сподели Лорънс Юн, основен икономист в NAR.

Според NAR за задгранични купувачи се смятат както задгранични жители с непрекъснат адрес в чужбина, по този начин и жители отвън Съединени американски щати и скорошни имигранти, които са живели в Съединени американски щати не повече от две години, или притежатели на неимигрантски визи, пребиваващи в Съединени американски щати по професионални, просветителни или други аргументи за не повече от шест месеца.

Близо 25% от всички задгранични покупки през обсъждания интервал са направени във Флорида. Следват го Калифорния, Тексас, Аризона, Ню Йорк и Северна Каролина. Най-много задгранични купувачи има от Канада (11% от всички сделки) и Мексико (8%). Следват китайците, индийците, бразилците, колумбийците, германците, британците, французите и японците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР