Според програмата на ЕС за наблюдение на Земята Северна Америка

...
Според програмата на ЕС за наблюдение на Земята Северна Америка
Коментари Харесай

Учени предупреждават за още по-опасни горещини в бъдеще

Според програмата на Европейски Съюз за наблюдаване на Земята Северна Америка е претърпяла рекордно парещ юни. Това не е изненада, като се има поради невиждано високите температури, регистрирани по време на горещата вълна, която удари Канада и елементи от Съединени американски щати. Това е вторият най-топъл юни за Европа и четвъртият, регистриран в международен мащаб, предава Би Би Си. 

Програмата за наблюдаване на Земята на Европейски Съюз ``Коперник`` изготвя своите данни за температурите по света от компютърно генерирани разбори, употребявайки данни от спътници, самолети и метеорологични станции по целия свят. Експерти по климата стигат до заключението, че се чака плашеща ескалация на температурите, която ще стигне до крайности. Метеоролозите считат за шокиращо не топлинните талази, а че температурните върхове се разрушават все по-често с все по-големи разлики. В Канада и северозападната част на Съединени американски щати няколко града са записали стойности с цели 5 градуса над най-високата измерена температура.

Сибирската гореща вълна през предходната година бе с над 5 градуса по-висока от предходния връх, маркиран сред януари и юни. Проучване на рисковите горещини в съветския район откри, че достигането на такива температури е съвсем невероятно без породените от индивида климатични промени. В момента се чакат сходни резултати от проучванията на канадската топлинна вълна.

Според учените рисковете от възходящия брой топлинни талази не се одобряват задоволително съществено. Бурите и наводненията  причиняват всеобщи вреди на имуществото. Топлинните талази, въпреки това, не оставят диря от опустошение след себе си и по тази причина се назовават ``тихи убийци``. Заради тях хората умират безшумно в своите домове без климатични съоръжения.

 Учените поучават дружно с намаляването на въглеродните излъчвания да влагаме и в акомодация и резистентност, с цел да се подсигурява, че общностите могат да устоят на по-високите температури, които се чакат в бъдеще.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР