Според пресслужбата на японския автомобилен производител, името, избрано за лунохода,

...
Според пресслужбата на японския автомобилен производител, името, избрано за лунохода,
Коментари Харесай

Луноходът на Toyota, кръстен на култов всъдеход

Според пресслужбата на японския авто производител, името, определено за лунохода, е обвързвано с „ качество, устойчивост и надеждност “ - характерности, които Land Cruiser има от години.

Той беше кръстен Lunar Cruiser по прилика с всъдехода Land Cruiser. Японската организация за галактически проучвания JAXA и Toyota Motor Corporation подписаха съглашение за взаимна работа по лунния всъдеход предишното лято.

Пълното му развиване стартира през 2020 година Всяко парче от тестовия първообраз на Lunar Cruiser е създадено със симулатор, който тества повърхностите за резистентност на топлота и налягане.

Местоположението на оборудването в пилотската кабина също се симулира на компютър. Тестовият първообраз, основан на един от настоящите модели на Toyota, ще бъде подготвен до 2022 година. Експерименталният лунен роувър ще получи понижен размер и ще премине строги проби на Земята.

Когато бъдат приключени, фирмите ще стартират да сглобяват окончателната версия на лунния крайцер с дължина на тялото от съвсем шест метра, ширина 5.2 метра и височина 3.8 метра.

Пилотската кабина с повърхност от 13 метра е оборудвана с така наречен " жив модул " със система за подаване на въздух, предопределена за двама астронавти. Лунният крайцер в цялостен размер ще бъде подготвен да бъде изпратен до спътника на Земята през 2027 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР