Според премиера на Великобритания Риши Сунак съществува ясен и реален

...
Според премиера на Великобритания Риши Сунак съществува ясен и реален
Коментари Харесай

Сунак: Пропалестинските протести в Деня на примирието са провокативни и неуважителни

Според премиера на Англия Риши Сунак съществува явен и действителен риск Кенотафът и други военни монументи да бъдат осквернени в деня, в който по улиците ще излязат хиляди стачкуващи, заяви „ Гардиън “.


Намесата му пристигна, откакто министърът на сигурността Том Тугендхат съобщи, че плануваната проява на Кампанията за палестинска взаимност (КПС) в събота, 11 ноември, в центъра на Лондон е " въпрос на огромна угриженост " за него и че е уведомил полицията за нея.

Шествието ще се организира в Деня на примирието, когато събитията ще включват двуминутно безмълвие в памет на починалите във войните британци във връзка 105-ата годишнина от края на Първата международна война. От КПС оповестиха, че не възнамеряват шествия наоколо до Уайтхол или до Кенотафа през уикенда на Възпоменанието.

Сунак употребява обществената мрежа " Х ", с цел да съобщи, че е изискал от министъра на вътрешните работи да поддържа полицията " да направи всичко належащо ", с цел да отбрани неприкосновеността на Деня на примирието и Възпоменателната неделя.

„ Планирането на митинги в Деня на примирието е провокация и демонстрация на пренебрежение и съществува явен и действителен риск Кенотафът и други военни монументи да бъдат осквернени - нещо, което би било обидно за английската общност и полезностите, които отстояваме. Правото да си спомняме с мир и достолепие за тези, които са дали най-високата жертва за тези свободи, би трябвало да бъде предпазено “, акцентира Сунак. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР