Според премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски откриването на

...
Според премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски откриването на
Коментари Харесай

Ковачевски с остри думи за българския културен център в Битоля

Според премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски откриването на културния център „ Иван Михайлов ” в Битоля е било „ освен това от провокация и е разбунило духовете от предишното, защото става въпрос за персона, сътрудник и на Хитлерова Германия, и на Италия на Мусолини, и на Независимата хърватска страна на Павелич ”.

Ковачевски съобщи още, че идната седмица ще станат известни стъпките, които вероятно ще се подхващат по отношение на регистрацията на гражданското съдружие „ Иван Михайлов ” и откриването на културния център със същото име в Битоля.  

„ Тази персона въобще не може да бъде мост към бъдещото другарство сред двата народа и европейския път на страната. Това събитие съставлява провокация, която не води до възстановяване на връзките и до завършването на сполучлив разговор, а той би означавал бързо начало на договарянията на районен съд Македония с Европейски Съюз ”, акцентира македонският министър председател, предава БГНЕС.

Откриването на Българския културен център в Битоля предходната седмица провокира вълна от възмущение измежду македонския политически хайлайф, който упрекна страната ни в провокация поради несъответствуващия избор на име за клуба. Стигна се даже до апели за прекратяване на Договора за добросъседство и съдействие от страна на редица политици и общественици.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР