Според правозащитната организация Amnesty International има доказателства, че в последните

...
Според правозащитната организация Amnesty International има доказателства, че в последните
Коментари Харесай

Amnesty: Има отвлечени от руските сили цивилни украинци

Според правозащитната организация Amnesty International има доказателства , че в последните месеци съветски бойци са отвличали или принудително са депортирали цивилни жители в Украйна. Те са били отведени в Русия или в следени от Русия региони. Според отчет на организацията за правата на индивида също по този начин деца са били разделяни от фамилиите си. Организацията установи и случаи на случайни арести, изтезания и други форми на малтретиране . Всичко това приказва за последователен темперамент , се показва в отчета, представен от Der Standard.

Организацията е интервюирала 88 цивилни жители от Харковска, Луганска, Херсонска и Запорожка област - четирите области, които Владимир Путин анексира в хода на украинската контраатака, след извършени следени референдуми в края на септември месец.

Докладът на Amnesty International излиза на фона на завършилата към този момент публично евакуация на територията на западния бряг на Днепър в Херсонска област.



Според отчета множеството от интервюираните, изключително тези от Мариупол , разказват насилствени обстановки, в които на процедура не са имали различен избор, с изключение на да отидат в Русия или други окупирани от Русия територии. Според Amnesty това са военни закононарушения .

Международното право не разрешава самостоятелните и всеобщите насилствени депортации на предпазени лица, като да вземем за пример цивилни, от окупирани територии.

Експертът на Amnesty Джанин Улмансиек прикани Русия неотложно да приключи депортациите от окупираните територии и да освободи всички наранени. Организацията упорства виновните за това лица да бъдат издирени и подведени под отговорност.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР