Според последните проучвания на диетолозите е добре над 50 %

...
Според последните проучвания на диетолозите е добре над 50 %
Коментари Харесай

Лешниците са безценен източник на витамини

Според последните изследвания на диетолозите е добре над 50 % от храната, която консумираме, да е в недопечен тип. Това се дължи на обстоятелството, че всичко, което попадне в тигана, в тенджерата или във фурната, претърпява някаква термична обработка, при която се губи огромна част от скъпите субстанции на продуктите.

Ето за какво суровите храни би трябвало да заемат съществена част от менюто ни. В това число влизат освен пресните плодове и зеленчуци, кълновете, семената и билките, само че и ядките.

Когато заговорим за ядки всеки би се съгласил, че измежду тях желани са лешниците, освен поради чудотворното им въздействие върху човешкия организъм, само че и просто тъй като са доста вкусни. Ето какво е значимо да знаете за тях както и по какъв начин вярно да ги съхранявате:

Лешниците са незаместим източник на сила и както споделят възрастните хора, храна за мозъка. Лешниците са богати на някои от най-полезните за организма микроелементи, мастни киселини и белтъчини. Отварата от лешници оказва помощ при проблеми с пикочните пътища, при язва, разширени вени, проблеми с простатата и хемороиди.

В 100 г лешници се съдържат 56 мазнини, 23 белтъчини, 7 въглехидрати и 644 Ккал.

С потреблението на лешници би трябвало да внимават само хората, страдащи от диабет и тези с наднормено тегло. Но това важи за всички ядки, защото са много калорични. Няма проблем хората, страдащи от тези проблеми, да похапват всеки ден лешници, колкото сгънатите в шепата им пръсти.

 Ядки лешници

Това, което отличава лешниците от останалите ядки, е високото им наличие на витамин Е и на протеини, които в комбиниране имат целителен резултат върху мускулната тъкан.

Винаги предпочитайте суровите лешници пред осолените, печените, опушените, захаросаните и т. н. При всяка термична обработка скъпите им качества се губят.

През последните години стартира да се постанова наклонността да се употребява лешниково мляко, което е целесъобразно най-много за възрастните и за дребните деца.

Независимо дали са изсушени или сурови лешниците, те би трябвало да бъдат съхранявани на изсъхнало и проветриво място. Ако са изсушени е най-добре да са в контейнери или в хартиени пликове.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР