Според поемащия управлението кабинет на новия американския президент Джо Байдън,

...
Според поемащия управлението кабинет на новия американския президент Джо Байдън,
Коментари Харесай

Джо Байдън със серия президентски укази веднага след полагането на клетва

Според поемащия ръководството кабинет на новия американския президент Джо Байдън, наследникът на Доналд Тръмп възнамерява да подпише по-късно в сряда президентски укази (изпълнителни заповеди) още през първия ден на своя пост, множеството от които ще анулират най-публичните дейности на неговия предходник, съобщи БНР.

Сред плануваните укази е и този за "100-дневно носене на маски " за поощряване на носенето на маски предвид на коронавирусната пандемия.

Освен това се чака Байдън да подпише указа за "повторно ангажиране " със Световната здравна организация, откакто Тръмп изтегли Съединени американски щати от СЗО, както и една изпълнителна заповед за наново присъединение към Парижкото съглашение за изменението на климата.

Новият президент също по този начин ще подпише укази за удължение на мораториума против наложително овакантяване и просрочване на жилищните ипотеки по време на коронавирусната пандемия, заповед за реализиране на расово тъждество и анулация на възбраната за пътешестване в Съединени американски щати от няколко страни с най-вече мюсюлманско население.

Очаква се той да подпише и противоположна изпълнителната заповед на указа на Тръмп, изключващ имигрантите без документи от преброяването на популацията в Съединени американски щати, и ще изиска удължение на паузата върху заплащанията на лихви и главници върху предоставените директни федерални заеми.

И най-после, Байдън се готви да подпише заповед, предопределена да спре построяването на стената на Тръмп по границата с Мексико, която беше централна част от акцията на отиващия си президент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР