Според немски учени, някои въглехидратни храни - хляб, макаронени изделия,

...
Според немски учени, някои въглехидратни храни - хляб, макаронени изделия,
Коментари Харесай

Немска диета с въглехидратни храни и плодове

Според немски учени, някои въглехидратни храни - самун, макаронени произведения, ориз и други, имат благоприятен резултат върху отслабването.

Те съдържат комплицирани въглехидрати, които организмът разгражда постепенно и това основава чувство за задоволеност. Ето и схемата, съгласно която би трябвало да се одобряват храните.

 Спагетки

Макароните, спагетите, юфката, оризът и хлябът, без значение дали е бял, пълнозърнест или ръжен, са храни, които е желателно да се ядат 6 пъти на ден. Тези храни съвсем не съдържат мазнини, а са богати на баластни субстанции и витамини от група В. Белият самун е и превъзходен източник на калций.

Зеленчуците се предлага да се употребяват по 3 порции на ден. Те са богати на минерални соли и витамини.

Плодове може да се ядат 2 пъти дневно. Не се ограничавайте единствено с един тип плод. Организмът се нуждае от многообразие.

Млечните артикули и месото също се употребяват 2 пъти на ден. Те са най-хубавите източници на протеини. Млякото доставя калций, мастноразтворими витамини А, Е и D, а също и цинк. Немските диетолози поучават от млечните артикули да се избират нискомасленото мляко и изварата. От месото по-полезни са птиците и рибата. Те би трябвало да се подготвят печени или варени, като се отстранява кожата. Колбасите би трябвало да се заобикалят.

Мазнините и захарта, както и захарните произведения би трябвало да се заобикалят. Допустимо е консумирането на 1 супена лъжица мед на ден.

Диетата се конструира по следния метод: всеки ден се яде единствено от една група храни, като количеството не надвишава допустимите порции. Ако сте определили деня за въглехидратни храни – разделете ги на 6 порции. Зеленчуците приемете на 3 порции, плодовете, млечните творби и месото – на 2 порции.

Немските диетолози настояват, че още след първата седмица ще почувствате първите резултати – ще намалите тежестта си и ще се храните по-рационално.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР