Според народните поверия на (25 март) се пробиват ушите на

...
Според народните поверия на (25 март) се пробиват ушите на
Коментари Харесай

Обеци за малки госпожици

Според националните поверия на (25 март) се пробиват ушите на дребните момиченца. Вярва се, че тогава раните зарастват по-бързо и болката е по-малка. Дали ще решите да спазите тази традиция или не - е въпрос на избор, само че е добър мотив да поговорим за пробиването на ушите.

Кога да стане това? – тук мненията са много разнообразни. Едни са уверени, че е добрe да е в бебешка възраст – не че ги боли по-малко, само че бързо не помнят контузията и няма да я помнят. Според други е нужно да се изчака детето да изиска единствено, тъй като когато отиде непринудено и със предпочитание е по-голяма вероятността да се избегнат стресът, плачът и страхът след това.

Лекарите предлагат операцията да не става доста рано – бебетата си въртят главичките и е мъчно да се направи равномерна дупка, също така ушичките им са още меки и неоформени.
Психолозите също поучават да се изчака с процедурата до момента в който детето към този момент схваща и единствено пожелае да има обеци. Тогава то е квалифицирано и готово да изтърпи съпътстващите неудобства, което пък е по-добре за душeвността му.
Всичко, несъмнено, е доста самостоятелно, само че в случай че бебчето ви заспива да вземем за пример, държейки си ухото или обича да си играе с него по-добре е да изчакате с пробиването на ушите, тъй като има заплаха да ги разрани или инфектира. Водете се главно по вашето дете, както при всичко и тук водещо е неговото лично движение на развиване и готовността му.

Къде – добре е операцията да е в кабинета на доктор УНГ или в козметичен център с готови експерти. Трябва да се внимава най-много с хигиената и със степента на готовност на извършващия слагането.

Как – в този момент пробиването на ушите става доста по-лесно и по-щадящо, спрямо предишното, когато са се употребявали игли. Процедурата се прави с револвер. Той би трябвало да се стерилизира преди всяка приложимост, с цел да се избегне заразяването да вземем за пример с хепатит или други болести. В него се слага здравна обеца, която е направена от противоалергични сплави. Самата тя е заострена и в действителност пробива дупчицата. Обеците са стерилни, запечатани в кутийки. За да сте сигурни в това, погледнете периода на валидност, на гърба.

Преди да се пристъпи към самата процедура с маркер се отбелязва къде тъкмо да бъдат сложени обечките – да са симетрични и да бъде на безвредно място. След това се напръсква с обезболяващо и се пристъпва към пробиването. Пистолетът щраква и обечките към този момент блестят на ухото на дребната девойка. Понякога обаче не става тъкмо по този начин. Много постоянно децата са спокойни до щракването на револвера първия път. След това не желаят да се подложат наново на процедурата. Ако това се случи и при вас - не настоявайте. По-добре да изчакате известно време и да пробвате още веднъж.
Ако детето е на възраст, когато схваща, авансово го подгответе като му разкажете каква е процедурата. Не го лъжете, че няма да боли, а че не боли доста по-скоро е като убождане или щипане. Кажете и за това, че ще чуе мощно тракване при пробиването, с цел да не се стресне.

След това – след пробиването на ушичките е добре няколко дни те да не се мокрят и да не давате детето да ги пипа. Нужно е, с цел да се избегнат инфекции. Ако то има предпочитание да усети с пръстчета новата си облага наложително ръцете би трябвало да са чисти. Няколко седмици почиствайте със алкохол начело и откъм гърба ухото и също и след къпане. За да се оформи хубава дупчица добре е понякога да размърдвате обечките, да ги завъртате да вземем за пример. Наблюдавайте мястото да не се подуе и зачерви или да изтича секрет. В такива случаи незабавно се консултирайте с доктор. Нормална реакция е в случай че леко се зачерви мястото към дупчицата, само че това би трябвало да отшуми скоро след операцията.

Медицинските обеци се носят минимум месец и по-късно може да сложите други. Понякога откакто се сменят обеците се получава алергична реакция. В този случай поставете още веднъж медицинските и се консултирайте със експерт. Може да се дължи на алергия към някои от металите в сплавите, от които са направени обеците.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР