Според много учени, йодът е ключов компонент на здравето. Човешкият

...
Според много учени, йодът е ключов компонент на здравето. Човешкият
Коментари Харесай

ЙОД – МОЩНО ОРЪЖИЕ ПРИ ВИРУСИ И ИНФЕКЦИИ

Според доста учени, йодът е основен съставен елемент на здравето. Човешкият организъм не създава независимо този жизненоважен детайл, по тази причина неговото набиране става единствено посредством храната.

Недостигът йод визира щитовидната жлеза. Чийто хормони поддържат вярното развиване на костите и мозъка в утробата и по време на ранна детска възраст. Това значи, че приемането на задоволително йод е от решаващо значение за децата, за бременните и за кърмачките.

ЙОД при вируси и инфекции – мощен химичен детайл, същинско оръжие

Йод – мощно средство при вируси и инфекции

Ако страдате от дефицит на йод в организма, щитовидната жлеза може да уголеми размерите си. Това положение се назовава гуша. Има две молекули, които звучат еднообразно, йод и йодид, само че в действителност са разнообразни. Това, което ги разграничава е, че йодът се среща естествено, а йодид е йодна молекула, обвързвана с различен детайл.

Препоръчителният банкет на йод варира от 110 микрограма (mcg) за деца от раждането до 6-месечна възраст и до 150 mcg за мъже и дами над 19-годишна възраст. При бременни или кърмачки дозите се завишават. В този случай, се консултирайте с наблюдаващият ви експерт.

Задължително се взема под внимание непрекъснатото местоживеене, тъй като това оказва значително въздействие върху равнищата на йод в организма.

 йод при вируси и инфекции

Йодът е дейно средство при вируси и инфекции

Отдавна е известно, че йодът може да убива някои вируси.

След годините на епидемии учените не престават да събират информация за вирусите и сътрудниците, които биха могли да бъдат употребявани, с цел да ги убият. Така било намерено, че йодът е ефикасен способ за битка с инфекциите.

Те са достигнали и до друго умозаключение, че пероралният йод може да усъвършенства защитните механизми на тялото, в секретите на горната част на устата и дихателните пътища.

Механизмът на деяние може да изясни за какво йодът е толкоз ефикасен при вируси и инфекции.

Преподавателят по медицина, лекар по източна медицина, Марк Сиркус, написа, че йодът може да убие до 90% от кожните бактерии за 90 секунди.

Йодът е интензивно средство против бактерии, плесени, дрожди, протозои и доста вируси. Наистина, от всички антисептични препарати, подобаващи за директна приложимост при хора и животни и върху тъкани, единствено йодът е кадърен да убива всички класове патогенни микроорганизми: грам-положителни и грам-отрицателни бактерии, микобактерии, гъбички, дрожди, вируси и протозои. Повечето бактерии умират в границите на 15-30 секунди след контакт, това твърди доктор Сиркус на база дълги изследвания.

Йодът е потребен за предварителна защита и за следоперативни положения

През годините лекарите са разкрили, че използването на местен антисептик може да ограничи потребността от антибиотици и затова да понижи шанса за развиване на антибиотична устойчивост. Те са разкрили, че повидон-йодът (Йодасепт) може да извърши тази задача дейно, без да забавя зарастването на раната.

Йодът има специфични характерности, които го вършат ефикасен при заздравяването на рани, в това число и липса на бактериална устойчивост.

Защо тялото ни се нуждае от йод

Дисбалансът в равнищата на йода могат да усилят риска от хронични болести. Всеки един от нас се нуждае от йод в организма. В международен мащаб 2 милиарда души страдат от болести, свързани с йоден недостиг, само че единствено 50 милиона имат клинични признаци. За страдание децата, бременните и кърмачките са измежду най-уязвимите.

Йодният недостиг визира производството на хормони на щитовидната жлеза. В същото време остатъкът може да аргументи увеличаване или инфектиране на щитовидната жлеза, дружно с някои признаци на недостиг. В някои елементи на света, където хората получават повече йод посредством храната и въздуха, като Япония и Източен Китай, разпространяването на увеличената щитовидна жлеза нараства. Излишъкът от йод провокира хипертиреоидизъм, до момента в който дефицитът – хипотиреоидизъм.

Симптоми на хипотиреоидизъм:

-честа умора;

-повишено тегло;

-хуха кожа;

-подпухнало лице;

-дрезгав глас;

-изтъняване и трошливост на косата;

-понижен пулс;

-депресия;

-понижена памет;

-болка и вдървеност в ставите;

-мускулни болки и мускулна умора;

-забавена перисталтика;

-повишена сензитивност към ниски температури;

-нередовен или тежък цикъл при жените;

-гуша – уголемена щитовидна жлеза;

Храни богати на йод – мощно средство при вируси и инфекции

 йод при вируси и инфекции

Специалистите и диетолозите поучават, че би трябвало да си набираме допустимо най-вече хранителни субстанции посредством храната, в това число и йод. Храните богати на йод са: морски водорасли, сини сливи, прясно мляко и млечни артикули, яйца и хималайска розова морска сол. В допълнение към щитовидната жлеза има и други тъкани, които са наранени от дисбаланс на йод.

Почистването с йод вкъщи може да спре разпространяването на вируси и бактерии

Известни са няколко метода за потребление на йод вкъщи – като почистващо средство. Този способ може да забави или да спре разпространяването на вирусите. Помислете за търсене на естествени артикули за разчистване и стерилизиране на дръжки на порти, телефони и ръце. Те могат да бъдат изключително потребни в сезона на настинки и грип.

Снабдете се от аптеката с Йодасепт, с цел да забавите разпространяването на вируси и бактерии. Чрез понижаване на вирусния товар в горните дихателни пътища можете да намалите продължителността на настинките и кашлицата.

Ако отивате на къмпинг, йодните таблетки са един от по-безопасните способи за стерилизиране на водата. Те се употребяват най-добре единствено за краткотрайна приложимост, защото спомагателният йод може да повлияе на функционалността на щитовидната жлеза.

Важна информация: Тази публикация е с информативна цел. В случай, че имате някои от изброените признаци, апелирам консултирайте се със експерт или спазвайте инструкциите от листовката.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР