„Според мен не е опасно човек да има политически пристрастия,

...
„Според мен не е опасно човек да има политически пристрастия,
Коментари Харесай

Росица Кирова: Страшно е цял живот да си пасивен и само да мрънкаш

„ Според мен не е рисково човек да има политически пристрастия, изключително когато го е правил за да се реализира нещо - за Видин, за района, за обществото като цяло. Това значи да имаш позиция. Много по-страшно е да си бил цялостен живот въздържан и единствено да мрънкаш “.

Това разяснява в студиото на „ Пресечна точка “ по телевизия „ Видин “ лидерът на видинската листа на ГЕРБ-СДС Росица Кирова, съобщи Nbox.bg. Представяйки листата от претенденти за народни представители, Кирова бе безапелационна, че с изключение на представители на гражданското общество Във Видин, листа 28 е формирана от осъществили се хора. „ Отговорни сме, тук сме и възприятията, които ни свързват с Видин, са прекомерно мощни, с цел да избягаме след дълготраен мандат в Народното събрание и да изчезнем някъде, както нормално се случва с 99 % от нашите досегашни народни представители “, разясни Росица Кирова. В диалога тя разгласи част от целите в политическата стратегия на ГЕРБ „ България последващо потомство “, отделяйки особено внимание на образованието.

Тo остава основен приоритет с одобряване на учителската и преподавателската специалност като специалности с висок обществен статус. Най-стратегическата, дълготрайна и безспорна инвестиция в бъдещето на обществото е положителното обучение. През последните 4 години държавното управление на ГЕРБ извърши дълбоки и сполучливи промени в бранша — увеличени са двойно учителските заплати. И в идващия управнически мандат образованието, науката, културата и развиването на човешкия капитал ще бъдат измежду главните цели. ГЕРБ се ангажира да затвърди Водената политика на увеличаваща се бюджетна поддръжка за бранша и да се покачат разноските за обучение до 5 на 100 от Брутният вътрешен продукт. „ На 4 април – с бюлетина номер 28, тъй като ГЕРБ- Съюз на демократичните сили предлага на жителите на Видин и региона ясна визия за развиване на района “, добави Росица Кирова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР