Според междинните резултати на ЦИК от преброяването на парламентарния вот,

...
Според междинните резултати на ЦИК от преброяването на парламентарния вот,
Коментари Харесай

Валери Симеонов за ФАКТИ: Не влизаме в парламента, приемаме го

Според междинните резултати на ЦИК от преброяването на парламентарния избор, който се организира през вчерашния ден – на 4 април, обединението сред ВОЛЯ на Веселин Марешки и НФСБ на Валери Симеонов остава под прага от 4% за влизане с 45-тото Народно заседание.

При обработени 80,88% от протоколите, процентът на " Патриотична коалиция - ВОЛЯ и НФСБ " е 2,41%.

За коментар от ФАКТИ се свързахме с водача на НФСБ Валери Симеонов.

„ Резултатите са безапелационни и ясни. Не влизаме в Народното събрание, получаваме ниско доверие на гласоподавателите. Бих споделил, че има очевидна преориентация, очевидна промяна на политическите полезности за гласоподавателите. Приемаме това “, сподели Валери Симеoнов.

Посоката на тази промяна на политическите полезности, той дефинира като „ не доста добра посока “.

„ Според мен посоката не е доста добра. За втора политическа мощ гласоподавателят е класирал партия, която няма никаква политическа платформа и в действителност дължи известността си на телевизионно шоу, което изобилства с вулгаризми, с цинизми и в общи линии е главният пропагандатор на чалгата през 90-те години. Това за мен не е добре “, сподели Симеонов, имайки поради второто място съгласно преброяването дотук, което е за Политическа партия „ ИТН “.

„ Негово Величество гласоподавателят си избира кой да го ръководи. Както се споделя - честито на печелившите “, приключи Валери Симеонов.

Резултатите от парламентарните избори при 80,88% обработени протоколи са следните: ГЕРБ-СДС са преди всичко с 25,90%, следва ги " ИТН " с 18,04%, " Българска социалистическа партия за България " остава трета политическа мощ с 14,95%, " Демократична България " е четвърта с 9,99% от гласовете, Движение за права и свободи получават 9,56% от вота, " Изправи се! Мутри вън! " към този момент влизат в Народното събрание с резултат от 4,88%.

Под границата за парламентарно посланичество остават Вътрешна македонска революционна организация с 3,52%, " Българско лято " на Васил Божков с 3,07%, " Възрaждaнe " с 2,59% и ВOЛЯ-НФCБ с 2,41%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР