Според изследването на японската компания Fuji Keizai, до 2035 година

...
Според изследването на японската компания Fuji Keizai, до 2035 година
Коментари Харесай

Nikkei Asian Review: Китай ще заеме 60% от пазара на електромобилите

Според проучването на японската компания Fuji Keizai, до 2035 година ще бъдат продадени над 11 милиона електрическия автомобил, като 60% от тях – в Китай. Ключова рола ще играят държавните квоти за производството на електрически коли, които ще привлекат вложения от най-големите международни производители на коли.

Японските аналитици предвиждат, че през 2035 година в Китай ще бъдат продадени 11,25 милиона електрическия автомобил . Това е с 15 пъти повече, в сравнение с през 2017 година. Nikkei Asian Review заяви, че в случай че създадем съпоставяне, предходната година са продадени 760 000 електрически автомобила в целия свят.

Към 2035 година единствено в Китай ще бъдат продадени 6,45 милиона електрическия автомобил. Прогнозите показват, че на второ място по пазарен дял в тази област ще бъде Европа с 2,17 милиона продадени електрическия автомобил. Северна Америка ще бъде на трето място, като изоставането ще е доста. В Съединени американски щати ще бъдат продадени 1,36 милиона електрическия автомобил. На четвърто място китайските аналитици слагат Япония, с още по-скромни продажби.

Интересна е повода, която съгласно японската аналитична компания смята, че дяловете на пазара ще бъдат разпределени по този метод. След 2030 година се планува в Китай хибридните коли да не бъдат класифицирани като електрически. Англия възнамерява цялостното унищожаване от пътищата на хибридите, дружно с бензиновите и дизеловите коли.

Ето за какво, електрически автомобили ще се карат най-вече в Китай, някои страни на Европа, в Съединени американски щати и Япония.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР