Според информация на The Information, Alphabet, компанията-собственик на Google, е

...
Според информация на The Information, Alphabet, компанията-собственик на Google, е
Коментари Харесай

Google отрече, че са обмисляли отказ от облачните си амбиции

Според информация на The Information, Alphabet, компанията-собственик на Гугъл, е считала да излезе от пазара на обществените облаци през предходната година, само че са се отказали от концепцията си. Вместо това е била заложена цел компанията да изпревари Microsoft заемайки позицията на втори максимален заоблачен снабдител след Amazon до 2023. Според източници на медията, концепцията за занемаряване на бранша към момента може да се осъществя, в случай че поставената амбициозна цел не бъде реализирана в период – информация, която тези дни представител на Гугъл публично отхвърли, определяйки репортажа на The Information, като „ просто погрешен “. За това предава SiliconAngle, с които са се свързали от Гугъл.

Според оповестената информация, един от основателите на Гугъл и досегашен основен изпълнителен шеф на компанията Лари Пейдж, е оповестил обществено, че изоставането на компанията в облачното пространство от Amazon и Microsoft е „ неприемливо “ за Гугъл. За да се промени това, той, дружно с сегашния изпълнителен шеф на Alphabet Сундар Пичай и основния финансов управител на компанията Рут Порат са избрали да не се отхвърлят от упоритостите на компанията, влагайки $20 милиарда в петгодишен проект за финансови разноски, с което да догонят изоставането си от упоменатите две компании.

Макар и водач в онлайн търсенето и онлайн рекламата, счита се, че Гугъл са надалеч обратно в клауд бранша от своите огромни съперници. Конкретни числа е мъчно да бъдат посочени, заради простата причина, че Гугъл просто не изнася финансови данни за представянето си в облачното пространство съответно.

Компанията въпреки всичко разгласява общи данни, като през юли беше изнесена информацията за годишен доход от осем милиарда $ – числа, които несъмнено слагат Гугъл надалеч от съперниците им, сравнявайки предадените от Amazon доходи в размер на $9 000 000 000 единствено за третото тримесечие на годината. Между другото, Microsoft също не дават съответни числа само за облачния си бизнес, само че съгласно Джей Влешовер от Griffin Securities приходите на компанията за третото тримесечие на 2019 възлизат на $4.3 милиарда, което допуска също сериозна разлика в представянето сред Гугъл и Microsoft. Но с изключение на, че отхвърлят репортажа на The Information, Гугъл показват няколко свои блог изявления, в които се коментират направените от тях съществени вложения в облачната си инфраструктура и екипите по продажби.

А че може би Гугъл изпитват грижи в бранша бива демонстрирано освен от клюки и изнасяните данни за разпределението на каузи им в клауд пространството, само че и напускането на Даян Грийн в края на предходната година. Грийн се задържа на поста на завеждащ облачните интервенции на Гугъл едвам три години, откакто се причисли към компанията през 2015. Нейното място беше заето от ветерана в IT промишлеността и някогашен изпълнителен шеф в Oracle Томас Кюрейн. Според анализатори обаче, точно инвестицията в назначението на сериозен експерт като Кюрейн, продължаващото обособяване на запаси и старания, и привличането на гений и експертиза от бранша, като да вземем за пример някогашния началник на SAP Робърт Енслин, с цел да оглави продажбите тук, репортажите за отдръпването на компанията от облака не звучат реалистично. Компанията има извънредно съществени позиции и проекти за изкуствения разсъдък и машинното образование, които са свързани неразривно с облака. Нужно е да се спомене, несъмнено и G Suite. Облачният офис пакет, предлаган от компанията има в действителност постоянни позиции, сравняван със сходното предложение на Microsoft, Office 365. Повод за сходно съмнение дава и сегашното състояние на облачния пазар.

„ Подтекстът в полемиката за пазарното водачество тук пренебрегва общата картина, която постанова, че сега хибридните среди, обхващащи голям брой облачни структури се трансформира в норма “, изяснява Чарлс Кинг от Pund-IT в изявление за SiliconAngle. „ Или с други думи: без значение какъв брой тази или онази компания влага в облачните си старания, най-вероятно няма да имаме един-единствен водач, който да господства един пазар, който се движи в друга посока “.

Майк Уитли от SiliconAngle приключва с съответно предизвестие към Гугъл.

„ Историята има капацитета да накърни Гугъл, не на последно място, тъй като огромните корпоративни клиенти на компанията биха били обезпокоени от тази опция – без значение какъв брой далечна звучи тя – че те могат да изоставен клауд бизнеса. През годините, те напуснаха доста бизнеси и допреди последните няколко години, тяхната отдаденост към корпоративно-ориентираните бизнеси беше непостоянна “, написа Уитли.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР