Според главния изследовател на природния парк Тузливски лимани в Одеска

...
Според главния изследовател на природния парк Тузливски лимани в Одеска
Коментари Харесай

Делфините в Черно море са убивани от военни сонари: Изследване

Според основния откривател на естествения парк " Тузливски лимани " в Одеска област в Югозападна Украйна, ранени или убити от мощни военни сонари, на брега на Черно море се изхвърлят ранени и мъртви делфини, съобщи CNN.

Иван Русев заяви, че най-малко шест делфина са били открити на брега в рамките на парка.

" От началото на войната в Черно море покрай Одеса бяха открити стотици мъртви делфини ", споделя той в обява във Фейсбук.

Атанас Русев, началник на българската акция " Да спасим делфините ", съобщи във Фейсбук, че е имало няколко случая на изхвърлени на брега делфини в делтата на река Ропотамо, която се влива в Черно море.

 

" Няколко делфина не можеха да се ориентират и бяха доста слаби. Някои от делфините имат изгаряния от бомбени гърмежи или мини. Представете си делфин с дълготрайно изгаряне... съгласно специалистите, които са ги изследвали, делфините не са могли да се хранят най-малко 10 дни. Тези, които не са били изгорени, са били тежко ранени ", сподели той и добави, че ранени и мъртви делфини са били изхвърлени на брега на България, Румъния, Турция и Украйна.

Няколко изследвания в предишното потвърдиха, че военните сонари са нездравословни за морските жители, и доста военни одобриха смекчаващи ограничения за отбрана на дивата природа.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР